• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
Понеже ми се налага да си в взема столове и след 2 дневно обикаляне по големите магазини си хареахме само 2 модела,доколкото съм запознат изработката не им е шега работа :) ,реших да отворя нова тема по въпроса,че избора на стол се оказа бая проблем/направо си е зор/ :-D
Имам два въпроса за начало
1.Колко всъщност е сложно изработването на стола
2.Мислим да скокнем до Троян ,че по непотвърдени източници там е "меката" за столове в България,ако някои има информация,опит,както и колегите от там моля да споделят

П.П.Сложих темата в раздел дърводелство,понеже по голямата част от столовете са от дърво,ако админите решат да преместят темата
SoWhat - специалист
Това упражнение го правих преди 5-6 години.
Обикаляхме с жената къде ли не. Пробвах стотици. И все не ми бяха удобни.
Понеже на тези столове се прекарва може би най-много време, то те трябва да са максимално удобни. Имах претенции да бъдат и с подлакътници.
Кошмара свърши, след като посетихме една фабричка в Пазарджик. БМД. Правят /тогава/ 5-6 модела, но на който и да седнах, заспиваше. Просто разкош. Е, и цената за модела, който взехме, не беше малка /по спомени около 170 лв./бр./, но си заслужават всяка стотинка.
Успех.
marmoz - специалист
Мерси колега ще им хвирлим по едно око и на тях :)
sensi - специалист
Аз съм си харесал от тук няколко модела, ама пусто все други приоритети излизат и така и не съм купил.
http://mebeli-troyan.com/catalog.php?categ_id=14&page=1
miliad - майстор
До това колко е сложно , само отбелязвам, че е отделен клон на дърводелството, като лютиерството например.
Троян е правилна дестинация, но не в града, а в селата около него фирмички доста.В Петричко също има сериозни фирми.
БМД-Пазарджик са от висок ценови клас, имат си сайт и може да се разгледа.
И имай предвид, че в стол с подлакътници не всяко дупе се събира.
nikolson - майстор
Преди три години също търсех столове и попаднах на тези:http://www.mebelfab.com/index.htm.
В крайна сметка купих от Троян,но тези ми направиха също добро впечатление.Мисля че във Вършец също има столари.
marmoz - специалист
Отново благодаря на всички отзовали се :)
miliad написа:
И имай предвид, че в стол с подлакътници не всяко дупе се събира.
Ние ще се съберем ама може да е добра идея да са с подлакътници,да позаклещим бабите и тъщата че бая си хапват напоследък :-D :-D :-D
SoWhat - специалист
Само да уточня, че столовете с подлакътници "искат" малко по-висока маса. Затова, като поръчвахме нашата, малко я вдигнахме.

Ама то си зависи и от столовете. Все пак да се има в предвид.
marmoz - специалист
Благодаря за инфото,не се бях досетил че може да изникне и този проблем :2thumbs:
bulhomes2 - майстор
Мисля, че познавам ВСИЧКИ производители на столове по нашия край. Смело мога да ти препоръчам да потърсиш фирма Савел. Преди доста години говорих веднъж със собственика за качеството и ми заяви, че "ако негов стол някога се разскърца - връщам му го и той ми дава два". Моите съм ги купувал от други, които уж също са много добри, но факта, че ми дължат 200 лв вече 3 години ма кара да мисля, че нещо не е наред.
  • 1
  • 2

Тема "СТОЛОВЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: