Стигнах вече и до стълбата и парапета на детското легло. Някакви идеи? Не знам откъде да започна с тях, ако имате снимки, моля да качите нещо.
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi
- майстор
395 мнения в "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията"
ribnikolaevi
- майстор
Мисля си за гърба. Както вече писах, качих плочите фазер цели. С какво е по-удачно да ги нарежа: със зеге или с ръчен циркуляр?
Също, с какво да закрепя гърба от фазер към гардероба? Само пирони не ми харесва, всички мебели които съм ползвал съм ги укрепвал поради извадени пирончета отзад. Имаше едни специфични тънки шайби едно време, но не съм ги виждал отдавна по магазините, а и не знам как се казват, че да кажа на продавачите какво всъщност търся.
Също, с какво да закрепя гърба от фазер към гардероба? Само пирони не ми харесва, всички мебели които съм ползвал съм ги укрепвал поради извадени пирончета отзад. Имаше едни специфични тънки шайби едно време, но не съм ги виждал отдавна по магазините, а и не знам как се казват, че да кажа на продавачите какво всъщност търся.
ribnikolaevi
- майстор
Добър начин за рязане на грешни дибли? Режа ги с ножовка но кърти от ламината колкото и да внимавам. Обмислям да режа с флекс, леко наклонен, но сигурно си има методи, които са класика. Моля, помагайте!
ribnikolaevi
- майстор
Сега видях, че Салекс предлагат вентилационна решетка за монтаж над хладилници, миялни машини и други електрически уреди за вграждане. Наистина ли над вградена миялна се слага такава решетка. Не съм виждал такова нещо досега, но ако трябва да сложа ще имам проблем, тъй като гърба зад миялната ми е лице - миялната се явява в средата на помещението, в един плот.
http://www.salex.bg/index.php/Салекс_Ка ... отове.html
http://www.salex.bg/index.php/Салекс_Ка ... отове.html
-Тони-
- специалист
фазера в домашни условия се крой най лесно с нож, отверка, макетен нож или... пирон. Слагаш го на земята взимаш нещо за мастар става и с дъска от разкроя (гледаш да не е "важана", че можеш да нараниш канта). Бележиш желания размер -размера на шкафа -5мм. Слагаш мастара и правиш няколко ряза с ножа. Ако ползваш макетен нож първия ряз го правиш с опакото (тъпата страна) иначе ще ти избяга ряза. След това го чупиш и толкова.
Вентилационни решетки над хладилник се слага когато кухнята е до тавана. Иначе на дъното на шкафа се правят отвори, а над него шкафа го правя 5см. по-плитък за да може "да диша"
над миялня и други уреди не съм слагал..... и не вижда смисъл, пък и няма място
Вентилационни решетки над хладилник се слага когато кухнята е до тавана. Иначе на дъното на шкафа се правят отвори, а над него шкафа го правя 5см. по-плитък за да може "да диша"
над миялня и други уреди не съм слагал..... и не вижда смисъл, пък и няма място
ribnikolaevi
- майстор
-Тони- написа: Вентилационни решетки над хладилник се слага когато кухнята е до тавана.Това не го разбарх, моля за обясниние. Как така решетка над хладилника, имаш предвид в блендата между шкафа и тавана ли?
Днес поработих малко и направих снимки, но забравих фотоапарата на обекта. Утра ще кача.
Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература