• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
teon написа:
VLADO66 написа:
И на спортните филтри се слага масло :-D -дупките на филтъра са по-големи и маслото увлича прахта.Така че имай впредвид-слагай спойлер на фрезата и обувай маратонките с перки. :-D
...да, може да туриш и на баба си шортите :cool:
За какво и са на бабата шорти бе :lol: :lol: Прави разлика м/у товарен автомобил и мотофреза. Едно е машина да развива 100км. час с мощен двигател, друго е мотофеза със 7 коня двигател.
VLADO66 - майстор
Именно,камиона рядко се движи по нивата в прахоляка с 2км/ч..Интересно филтъра дали може да се пере.На резачката ми е една гъба и аз отдавна си префасонирам домакински гъби.
iivanov - майстор
Стефане,тези филтри са несменяеми.Лично за мене те са по-ефикасни,но подръжката трябва да е всекидневна,което е неудобно.А най-сигурния начин да прецакаш двигателя е да оставиш този тип филтри без масло.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Стефане,тези филтри са несменяеми.Лично за мене те са по-ефикасни,но подръжката трябва да е всекидневна,което е неудобно.А най-сигурния начин да прецакаш двигателя е да оставиш този тип филтри без масло.
Може, не споря, просто не бях чувал за такъв вид филтър на мотофреза. Моята мотофреза е от 10-на години и още не съм и сменял филтъра, но както писах по-горе го почиствам редовно.
Може наистина да са по-ефикасни, но според мен за този вид техника са по-неизгодни/както казваш ти трябва постоянна подръжка/.Но нека колегата да се я ползва дълги години със здраве и важното е да му върши работа. :drinkers:
teon - специалист
VLADO66 написа:
Именно,камиона рядко се движи по нивата в прахоляка с 2км/ч..Интересно филтъра дали може да се пере.На резачката ми е една гъба и аз отдавна си префасонирам домакински гъби.
...e kакво отношение има скоростта към работата на филтъра,че нещо не разбрах?...
Stefan_62 - майстор
teon написа:
VLADO66 написа:
...e kакво отношение има скоростта към работата на филтъра,че нещо не разбрах?...
Ами запрашеността която поема филтъра при по-голяма скорост на движение и при по-малка :lol: Имай впредвид, че мотофрезата е с въздушно охлаждане/ и това се усвоява основно чрез засмукване на въздух през филтъра/. Мисла, че това трябва да ти говори нещо :lol:
teon - специалист
...Стефко, стига си говорил глурости...сега току що научих, че фрезата е с въздушно онлаждане :wink: ...само дето не се усвоява основно през филтъра, ами през една рехава предпазна решетка която пази от шума ,листа и по- едри предмети...абе имаш фреза иди я разгледай...по отношение на запрашеността те хората са я сметнали преди нас, като са намалили пробега м/у две обслужвания...
Последна промяна от teon на съб окт 20, 2012 7:55 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
teon написа:
...Стефко, стига си говорил глурости...сега току що научих, че фрезата е с въздушно онлаждане ...само дето не минава през филтър, ами през една рехава предпазна решетка която пази от шума ,листа и по- едри предмети...абе имаш фреза иди я разгледай...по отношение на запрашеността те хората са я сметнали ппреди нас, като са намалили пробега м/у две обслужвания...
ОК, не споря, но според теб като няма водно с какво охлаждане е/след като сега си разбрал, че е с въздушно/, и при положение, че се движи с около 2-3 км/може би и по-бавно/. в час примерно как се охлажда този двигател, само чрез маслото ли?
VLADO66 - майстор
В случая е по-важно охлаждането на задфрезовото устройство :drinkers: :partyman:
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
В случая е по-важно охлаждането на задфрезовото устройство :drinkers: :partyman:
Хаде, стига сме се дракали всеки е прав за себе си, кой както иска да си ползва фрезата и да си я охлажда, важното е , че колегата си е направил правилният избор за себе си :drinkers:
Последна промяна от Stefan_62 на съб окт 20, 2012 8:18 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 47

Тема "Мнението ми за мото-фреза Gardenia ZS 500 b-3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: