Всичко за дърводелството
gattanegra - помощник
Привет отново!
Имам тука едни вградени гардероби от най-гнусен фазер с фурнир ли е, от 40 години са. Понеже са вградени няма как просто да ги махна, но откако съм на тоя свят те никога не са се затваряли и все са с едни гадни райбери, от които вече ми се.... [-(
Искам да им сложа някакви механизми на вратите, но се оказа, че с мебелна ключалка няма да стане - вратите са високи 188 см (мерено отвътре) и се затварят с прихлупване (на едната - жлеб, на другата - изпъкнало!), така, че съм убедена, че трябва да е механизъм с двустранно зарезване, какъвто се предполага, че от началото е трябвало да е сложен.. но не е...
Счупих се да търся такова нещо и нийде не намирам.

Да можете някак да помогнете с идеи?

Благодаря!
-Тони- - специалист
смени пантите и вратите ще се затварят
Spokoiniq - майстор
Убеден съм, че е клавирна панта, при майка ми реставрирах такъв гардероб.Странно е, че няма ключалка, двустранни са обикновено.Изметне ли врата обаче, и не влиза нут и перо, няма спасение...
kalpev - специалист
Ако не държиш изрично да се заключва, можеш да си сложиш магнити за вратите, който е най-евтиния и лесен начин за плътно затваряне.

Тема "Дву или Три-странно заключваща се брава за гардероб-от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: