• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Дай някакви данни за сифона, че само линейни на Равак ми излизат.
Просто така за инфо. :-D
prascho - майстор
ммм това е сифона:

http://www.destgroup-bg.com/product-details/263/

Търсих на виега, но ми казаха само при поръчка и ми препоръчаха тези.
jekasus - майстор
Голяма прилика с варненски сифони http://freko-bg.com/upload/catalogs/60.pdf
Ама чешките са по-евтини :? Май китайската им работа на всичките :lol:
prascho - майстор
Сега погледнах темата за сифон в дървена къща и ми стана ясно за вметнатия от теб коментар. То сифонът с периферия добре. Направихме замазка до периферията, ще сложа и хидроизолация. Ама едно нещо не ми стана ясно: при проблем къде ще изтича водата. С две думи: трябва първо да се загьоли и след това ще прехвърли през решетката. Умни глави са го мислили :).

П.С Имам следното питане свързано с прикачената снимка: Тъй като на този етап се отказахме от лайсна ще ви помоля за консултация. С какъв материал да мина челото отвъншната страна /в момента е наполовина бяло, на половина сиво/, като накрая искам да го боядисам в цвета на фугата? Т.е да поизравня неравностите и да го оцветя. През зимата постоянно ще се стича по него вода. Водобранът е разположен отдолу.

Прикачен файл

IMG_0412.JPG
prascho - майстор
Мда... по горното питане никакви мнения.

Ще обобщя за хидроизолацията на банята:
- хидроизолирам изцяло душ кабината в банята
- хидроизолирам пода
- хидроизолирам останалите стени на 20 см височина от пода
- около мивката хидроизолирам на височина до 1.2м
- полагам мрежа при първа ръка
- полагам втора ръка

Тоалетната:
- хидроизоилирам пода
- хидроизолирам стените на 20см височина от пода
- хидроизолирам около мивката на височина 1.2м
- полагам мрежа при първа ръка
- полагам втора ръка

И така не е малко като инвестиция :). Мрежата гледам по разни предавания не я слагат. При хидроизолацията на терасата си я сложих.
marmoz - специалист
prascho написа:
С какъв материал да мина челото отвъншната страна /в момента е наполовина бяло, на половина сиво/, като накрая искам да го боядисам в цвета на фугата?
Що не сложиш от външната силиконова мазилка дето е по къщата,хем ще ти го защито хем цвят няма да гониш :)
prascho - майстор
marmoz написа:
prascho написа:
С какъв материал да мина челото отвъншната страна /в момента е наполовина бяло, на половина сиво/, като накрая искам да го боядисам в цвета на фугата?
Що не сложиш от външната силиконова мазилка дето е по къщата,хем ще ти го защито хем цвят няма да гониш :)
Къщата си остана на старата варо-циментова мазилка. Отгоре е пръскана с бял цимент и мраморно брашно :).

Абе сега като им гледам цените на хидроизолациите/Баумит, Вебер.../, по моята технология с две ръце ще излезе киро на кирия :). Явно еднокомпонентните са хубаво нещо, бързо и лесно се нанасят ама....Препоръчайте някоя читава на сносна цена.

Имам един външен ъгъл при "комуникационната" кутия. Този ъгъл с уплътнителна лента ли се минава?
prascho - майстор
хидроизолацията на Теразид GT 11 бива ли я?
VLADO66 - майстор
prascho написа:
хидроизолацията на Теразид GT 11 бива ли я?
Става за твое успокоение.Бих заложил на фугираща смес за тераси от сорта на Церезит СЕ43 и влагата надали ще стигне под плочките.
prascho - майстор
Сега това какъв отговор е. Става или не става.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: