• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Имам термовинтили на повечето радиатори, само на един голям в хола и на лирата в банята нямам. Навън е 10 градуса, контролера го оставих на -15+20, room delay е на 3 часа...да видим как ще се държи тази нощ, бих искал да е по-хладно докато спим, и да затопли когато ставаме сутрин...
filmatoplo - майстор
Пак ли ти :wink: нали се сещаш че щом е настроен на минус -15 +20 , скоро няма да пусне макс температура към радиаторите :wink: .Сега настройката ти за долна минусова граница трябва да бъде плюсова +5 или поне нула 0. :wink: Защо котела ти не може да вдигне 80 градуса .
kalin72 - майстор
Защо котела ти не може да вдигне 80 градуса .
Защото непрекъснато идва хладка вода от радиаторите.
Мисля, че вече го настроих добре, ще видим като паднат студовете скоро :)
filmatoplo - майстор
Ами няма го в схемата ти -хидравличния разеденител , тоест буфера :wink: намери начин да сложиш и всичко ще се оправи -потока който се връща от радиаторите няма да се връща в котела през Ладомата ами в буфера .
filmatoplo - майстор
Днес започнах монтажа на 1 котел Атмос комби 32 киловата , слагам му 4пътен вентил , ще загрява и 400 л бойлер , отделно бойлера ще се топли от 4 броя сл панела модел Сънсистем 2,15. :wink:
kalin72 - майстор
Аз пък да се похваля, за един час загрявам 300 л. бойлер, два дни има не топла, ми гореща вода за къпане на 5 човека....ей това най ми харесва! Сега чакам минус 15-20 градуса, да се накефя и на отоплението ;-)
filmatoplo - майстор
Утре евентуално ще запаля моя котел Атмос с 4 пътния вентил , да видя и аз за колко ще сгрее горната половина на бойлера :wink: .Днес мина успешно водната проба и ел частта -контролер и задвижки :wink: .Да продължа от вчера -запалих Атмоса , работи като часовник , а бойлера го загря за 10 минути :wink: .
kalin72 - майстор
Забелязах, че бойлера ми загрява, дори и неговата помпа да е спряла. В момента котела държи 80 градуса, а не е имало консумация, за да се включи помпата...някакво обяснение?
LazarGanev - "Велик майстор"
Това лошо ли е?
kalin72 - майстор
АМи мисля си, че би трябвало да загрява само когато помпата му работи :) Инак не е лошо да имам вряла вода, ама малко ме е страх да не рече БУМ, че гледам максималната му температура е 90 градуса...
Нали следи температурата на водата в котела, и пуска помпата, когато водата в бойлера е под водата в котела, хубаво, ама нали съм ограничил помпата с термостатите?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: