• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е да де ама явно има циркулация от другата помпа. Термостатите може да управляват магнетвентил вместо помпа
kalin72 - майстор
Не, термостатите управляват помпата на бойлера...хубава работа, как да направя така, че да не се получава това? Вижда ми се доста опасно...ако водата в котела стигне 100 градуса, не ми се мисли...
LazarGanev - "Велик майстор"
Е какво да е опасно - дори и да прегрее котела, бойлерът не може толкова бързо и той да стане 100*С. Не вярвам да се готвиш за нормална работа на 100*С :?
kalin72 - майстор
Абе страх ме е, честно казано, от такъв сценарий. Пред малко си нямах работа, и изпуснах гореща вода от котела, и сега са едни звуци, едно бълбукане...че и от обезвъздушителя на горната серпентина на бойлера започна да капе...
Мисля да сложа един предпазен клапан по температура, на котела...
kalin72 - майстор
Защо обезвъздушителя на серпентината на бойлера продължава да капе? Има два щуцера, единия е винаги затврен, другия винаги отворен, та от него преди не е капало, но от снощи не е така...
На снимките ми може да се види конструкцията му...
filmatoplo - майстор
:) Пак ли ти #-o бях те предупредил за аномалии че помпите ще си омешат потоците малко :wink: , Ладомата приема бойлера за контур на буфер -защото истинския го няма , и няма къде да се освободи подналягането което образува Ладомат помпата , ако има буфер там ще става кръга с по малкото съпротивление :wink: .
kalin72 - майстор
Хубаво, буфер, та буфер, ами без буфер как да реша този проблем?
Може и да ви писнах с въпросите си, ама поне преправих системата си на 90% по това, което ми казахте, за което съм благодарен :) След някой ден слизам за виното си, та...ще го споделя с вас :)
kalin72 - майстор
Миналата година котела имаше жар до сутринта, 7-8 часа, при последно зареждане до горе в 22 вечерта.
А сега гасне в 4 сутринта, няма жар, водата е 40-50 градуса...дали причината е в сухите дърва? Контролера е нагласен да достига максимална температура от 85 градуса, следи и външната температура.
Инак, пак да кажа, доволен съм от преработването на системата, благодаря на всички помогнали със съвет:)
filmatoplo - майстор
Според мен са сухите дърва , ограничавай вечер разгарянето -чрез клапата за комина и въздушната клапа , или мятай по един по голям къс дърво да задържи въглени.
kalin72 - майстор
Ясно, така и ще направя довечера, благодаря :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: