• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
Здравейте,
при подготовка за зимния сезон, установих че, котела "АТМОС"DCS не работи коректно, а именно , не се стартира първиното включване на вентилатора за разпалване.След разгаряне с помощни средства и достигане на определена температура"50гр.", котела тръгва и работи правилно, до следващото палене......и пак така!
Поизчетох каквото има, но това не срщнах.............имате ли някакви идеи как да си помогна
Благодаря предварително

пс Извинявам се за объркания раздел, ако може модераторите да я преместят на правилното място
filmatoplo - майстор
Или не ти работи лявото копче което е за вечерния запас , тоест топлинната резерва .При нормални условия -вентилатора работи постоянно , спира само ако Затопния вентилатор (копчето) е дадено по -надясно . :wink: Смени термостата или го дай на мост :wink: , виното става и ракийка се вари .
genzlat - специалист
При шунтиране на термодатчика, вентилатора пак не тръгва, или не правилно правя моста! Отворих го, стои си нормално включен, ама пак не тръгва елмотора. За какво служи кондензатора, и дали не е от него все пак, Не съм специалист, но се оправям когато ми се обясни :-D
Да зимата разпалването става супер с помощта на вино или огнена вода :supz:
filmatoplo - майстор
Другата причина след като ходи захранване към мотора и той не тръгва е наистина кондензатора , подмени го с точния -на кондензатора пише колко микрофарада е :wink: Кондензатора се намира под капака -бяло кръгло :) .успех.
filmatoplo - майстор
Оня ден смених един вентилатор с чисто нов- 390 лв :wink:
genzlat - специалист
По принцип съм малко "БЪРЗ" и сам си вкарвам проблеми, разглобих Трегулатора за "Затоп", и се оказа здрав и работещ, само дето го разбъзиках и загубих заводските настройки! Виновника се оказа предпазния "Стоп Т.регулатор" И него разбазиках, почистих и го докарах да включва на около 20гр. Колко ли струва такъв, все пак не случайно е сложен, а след моите интервнций, едва ли може да му се има доверие :-D
Прикачен файл:
P1150636.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
Термоащитата струва 15-20лв
filmatoplo - майстор
Гена -ти си направил като Доктор :wink: -те така правят операции те #-o , щом си открил повредите -леко по-леко ще ги въстановиш. :wink:
genzlat - специалист
filmatoplo,благодаря, ама наистина така се получи !
вече всичко работи стандартно, но остава чуденката дали може да се има доверие на пипаното от мен!, иначе ,да му мисли, ако пак опита да се разваля :-D

И дървата пристигнаха, изненадващо сухи за сезона,ама винцето още не е тръгнало.......
Благодаря ви
filmatoplo - майстор
:) Веднъж един приятел си купи втора ръка Атмос 70 , инсталацията беше изгоряла и почерняла , хванах се да я поправям , взех книжката със ел схемата и започнах . Познайте колко излишни кабели отрязах и изхвърлих от старата инсталация и заработи накрая :-D .
  • 1
  • 2

Тема "ATMOS НЕ РАБОТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: