• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34
Всички въпроси за вилата.
JuliS - специалист
спешен въпрос.
подов фибран - необходима ли е замазка / ще се монтира ламинат 12мм/
Иначе сме готови със стените. Сега оправяме пода, местим вратите и...започваме довършителните. Утре снимки
Въпроса ми е важен - маля обърнете ми внимание
докера - специалист
Ако настоящата замазка е сравнително равна / няма големи вълни и нужда от нивелиране /и не се налага повдигане на нивото - няма нужда от допълнителна замазка. Дребните неравности , като камъчета и др. , ще ги поеме фибрана /подложката/.
JuliS - специалист
Неравности - мога да кажа че няма. Изляхме изравнителен бетон върху 2 нива на плочите. Т.е. в момента е на една плоча под невелир. Е, сега има грапавина , но тя си е от бетона.
Притеснява ни не самата направа на замазката а съхненето и. Трябва да е перфектно исъхнала за да не пропие влагата в ламината... а не ни се чака 45 дни :-D
vlad0 - специалист
колкото и да е равен бетона като сложиш фибрана няма да ляга плътно, което ще доведе до пукане като се ходи отгоре. Моят съвет е да залепиш фибрана за плочата с малко рядък теракол или смес от теракол+пясък+цимент/за икономия/. Разтвора трябва да е доста рядък за да запълни всички кухини между фибрана и бетона и пласта да е минимално тънък за да не го чакате да съхне.
marmoz - специалист
Ако не ви се чака вземете,наемете влагоуловител /на ток,да не се вържете на онея по магазините за левче дето уж събирали влагат/ ,затворете помещението и да смуче гадът :-D ,аз така направих,иначе има вероятност да прецакате паркета :)
докера - специалист
Щом не се налага промяна на нивото - не правете замазка. Евентуално , при необходимост от малка корекция на ниво, добавете допълнително от тънките подложки за ламинат . Фибрана си ляга много добре върху леки неравности - просто преди полагане на ламината трябва да се понатисне върху проблемните участъци , но и без тази манипулация бързо се намества при натоварване на ламината.
JuliS - специалист
vlad0 написа:
колкото и да е равен бетона като сложиш фибрана няма да ляга плътно, което ще доведе до пукане като се ходи отгоре. Моят съвет е да залепиш фибрана за плочата с малко рядък теракол или смес от теракол+пясък+цимент/за икономия/. Разтвора трябва да е доста рядък за да запълни всички кухини между фибрана и бетона и пласта да е минимално тънък за да не го чакате да съхне.

Да да разбира се че ще го залепим с теракол - тук съмнение няма :-D
JuliS - специалист
marmoz написа:
Ако не ви се чака вземете,наемете влагоуловител /на ток,да не се вържете на онея по магазините за левче дето уж събирали влагат/ ,затворете помещението и да смуче гадът :-D ,аз така направих,иначе има вероятност да прецакате паркета :)
Ние си имаме влагоуловител от 2 години. нО ВЪПРОСА Е ДА НЕ РИСКУВАМЕ СЪС МОКРА ЗАМАЗКА, АКО МОЖЕМ ДА Я ПРЕСКОЧИМ... НАЙ ДОБРЕ
JuliS - специалист
докера написа:
Щом не се налага промяна на нивото - не правете замазка. Евентуално , при необходимост от малка корекция на ниво, добавете допълнително от тънките подложки за ламинат . Фибрана си ляга много добре върху леки неравности - просто преди полагане на ламината трябва да се понатисне върху проблемните участъци , но и без тази манипулация бързо се намества при натоварване на ламината.
този отговор ме устройва ИДЕАЛНО!!!!! :-D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: