Всичко за дърводелството
Методи - специалист
Колеги помагайте, къде в София мога да си намеря СУХИ чамови дъски.
В интернет само плява. Необходими са ми 10 броя с размери 25х2,5х400.
ribnikolaevi - майстор
И аз се интересувам от темата. Зесага ми препоръчаха JAF.
l_bonev - специалист
Аз лично вече взимам само от Баухаус, но да имате впредвид , че са малко по скъпи.
Методи - специалист
До двамата колеги.
Фирма JAF е буквално неоткриваема, ако човек иска да получи информация по телефона. Звънял съм им за фурнир и след ходене по мъките едва успях да се свържа с тях.
В Баухаус проверих вчера, първо този размер не успях да намеря, но ми се струва, че дървеният им материал е поне 1-1.5 пъти по-скъп от предлагания, сух имам предвид, по складовете, да не кажа и повече.
В Практикер дъска 2000х18х250 е на цена 18.49 лв. Опакована е като кукла и е от слепени дъски, но цената е непосилна, като се има предвид, че трябва да купя 20 броя от посочения размер. Другите им сухи дъски са изметнати и тежко на такива като мен дето искат да обшиват таван.
За сравнение 4-метрова дъска в склад за дървен материал, вярно е, че е мокра, но струва 8 лв. за 20 см. ширина и 10 лв. за 23 см. ширина.

ribnikolaevi, като са ти препоръчали JAF, казаха ли ти какви са цените там?
ribnikolaevi - майстор
Мисля че имат цени на сайта си, но предполагам че няма да са ниски. И аз като тебе издирвам информация на "нормален" склад за сух дървен материал, сега чакам нова информация, като я получа, ще я споделя тук.
От Троян съм и съм готов и оттам да си докарам, но мебелистите, които познавам от града, не можаха да ме насочат откъде да го взема.
Има един градски, който пише в този раздел на форума сега (но вече е стигнал до меката мебел), ако той може да помогне нещо ...
Последна промяна от ribnikolaevi на вт окт 23, 2012 8:47 am, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
http://shop.woodbulgaria.com/categories ... =34&page=4
Ей тези проверявал ли си ги? Имат магазин в София.
VLADO66 - майстор
http://www.bul-les.com/products.htm Мисля че имат машини за разбичване.
Методи - специалист
Благодаря на всички за информацията.
Като проверя в предложените магазин и склад ще пиша.
EDI - майстор
От КИМИ съм купувал два пъти материал - слепени плотове и слепен четиристранно рендосан материал и то в сравнително не малки за любител количества - към 40-50 плота разни размери и 50-60 летви..Материала е добър - сух е, добре е рендосан и шлайфан, цените не са лоши, доставят по куриер.Доставиха ми ги в Ямбол.
Методи - специалист
Преди малко разговарях с представител на един склад в Орландовци, оттам съм купувал шперплат и смятам, че може да им се има доверие. Който не смята да си носи влагомер.
Информацията е следната.
Просушен материал,български, най-рано след 2-3 седмици с 10% остатъчна влажност на цена 370 лв. без ДДС.
Минимална дебелина на дъската 3 см. Имали и вносен, който не бил по-добър от нашия.
По мои изчисления, ако не съм объркал, дъска 200х4000х30 излиза 10.65 лв.
Сравняваме с Практикер и получаваме, че във въпросния магазин цената на дървения материал е 4.5 пъти по-висока или с други думи, цена на кубик в Практикер - "магазин за народа" е около 2100 лева. И само това да беше, с мед да го намажеш. Честито на печелившите.

Тема "Сух чамов материал в София от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: