• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

Края на миналото лято направих външна топло изолация откъм терасите. Сградата е построена от итонг, а аз сложих 8см ЕПС, дюбели, мрежа и шпакловка. Основно продуктите са купувани от Ангро. Тази хубава есен реших да нанеса и някаква мазилка, но за мой ужас се оказа,че шпакловката ми се е леко напукала на повечето повърхности. Предполагам проблема е,че терасите ми са южни и съм на последен етаж, нямам покрив (който да пазят сянка) и температурата през лятото се покачва до екстремни стойности, поради което от линейните разширения шпакловката се е напукала.

Не ми се иска няколко кофи мазилка и труда ми да отидат на вятъра, затова дайте идея какво да направя с тези малки пукнатини, дали ще пречат и тн.?

пс На едно друго място тези дни ползвах на Ангро полимерната мазилка и съм изумен колко здраво хваща, още не мога да си измия ръцете....
ralev - специалист
Така е спести малко парички, като си купи евтини материали от Ангро, и сега се чудиш защо е напукано.
Ниско-бюджетните материали водят след себе си само проблеми. Евтината мрежа изчезва след време защото е основно от пластмаса без съклонишки. Шпакловките и лепилата им били с фибри, но като ти засъхнат по ръцете все едно е пясък, за цена под цената на цимента няма как друго да е.
Ралев,

Колко мъка има на този свят а?
Здравейте,

Края на миналото лято направих външна топло изолация откъм терасите. Сградата е построена от итонг, а аз сложих 8см ЕПС, дюбели, мрежа и шпакловка. Основно продуктите са купувани от Ангро. Тази хубава есен реших да нанеса и някаква мазилка, но за мой ужас се оказа,че шпакловката се е леко напукала на повечето повърхности. Предполагам проблема е,че терасите ми са южни и съм на последен етаж, а нямам козирки (които да пазят сянка) и температурата през лятото се покачва до екстремни стойности, поради което от линейните разширения шпакловката се е напукала.

Не ми се иска няколко кофи мазилка и труда ми да отидат на вятъра, затова дайте идея какво да направя с тези малки пукнатини, дали ще пречат и тн.?
Засега идеята ми е да избера възможно най-гъвкавата мазилка и да ударя няколко ръце грунд преди нея... идеи коя мазилка да избера, ако това ще е решението на проблема също са добре дошли?

пс Моля Ви, постове от типа "Така става, като спести малко парички.." няма да ми помогнат да разреша проблема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Снимка?
Грунд се полага на една ръка
В момента нямам снимка - няма фуга в пукнатината, само е напукано, няма паднала шпакловка и тн...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Значи майсторът си е оставил майсторлъка по стената ти. Грундирай с контактен грунд за стари покрития и този път внимавай
Грундирах с дълбоко проникващ на Боро и след това с такъв за мазилката... още не съм я положил самата нея...

Аз съм "майстора" - Какво съм объркал при шпакловането, за да се напука така? Повърхностите които не ги пече толкова силно изобщо не са напукани... Мрежата си беше съвсем истинска - останах без кожа на пръстите от нея...

Поздрави
ralev - специалист
ogo___ написа:
Повърхностите които не ги пече толкова силно изобщо не са напукани...
По думите ти разбирам че няма проблем. напукването е от бързо изцъхване(пресъхване) на шпакловката при директно слънцегрене. Ако е така пукнатините са леки и повърхностни, при това положение няма да имаш проблем с мазилката.
  • 1
  • 2

Тема "Напукана шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: