Здр, в къщи смених чугунен радиатор с алуминиев. Стария чугунен радиатор се награвяше но не топли а сега новия алум. се нагрява само отгоре. Парното е отворена система като разширит. съд е най отгоре, помпата ми е на три степени а котела Дедитрих 36киловата като загрявам и 150л бойлер. Алум радиатор ми е последен и е на втория етаж, преди няколко дни не беше полкова студено и намалихме радиаторите на втория етаж които са чугун след което алуминиевия се нагря и отдоло и отгоре почти равномерно. На какво може да се дължи това? Помпата ми е вкл. на 1, а радиаторите са свързани кръстосано и не са много като бройка. Котела си нагрява добре и е нагласен на 60 градуса.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mjjmiro
- специалист
19 мнения в "проблем"
ironlady
- модератор
JAMESON има право,не е обезвъздушен хубаво радиатора.Това че имаш авт.обезв. не е достатъчно ако вече е натикан въздух вътре.Ако имаш радиаторен вентил с холендър на студената линия,го развий/холендъра/...ще почне да тече една шуплива вода и докато не тръгне да тече гореща вода от вентила не затваряй холендъра на вентила/това може и да са две три кофички за сладолед примерно че и повече/ .Има и още един вариант ама може да си развалиш А.О.Проблема се е получил поради факта че алуминиевите ребра са по трудни за обтичане отколкото чугуна и при пълненето остава въздух отдолу,но проблема е само в началото.После всичко се нормализира. 

Palawnik
- специалист
Ако радиатора има въздух ще топли някъде по средата или по диагонал. Щом топли САМО ОТГОРЕ според мен в него няма въздух.
Факта че когато е затворил останалите радиатори този се е затоплил равномерно по височина ми говори за недостиг на топла вода до него. Това че е последен също не е за пренебрегване.
Провери дали не си забравил някой кран затворен. Може без да искаш да си го запушил с нещо когато си го монтирал или може тръбата нещо да си прегънал. Може и в самия радиатор да има някаква „тапа”.
Факта че когато е затворил останалите радиатори този се е затоплил равномерно по височина ми говори за недостиг на топла вода до него. Това че е последен също не е за пренебрегване.
Провери дали не си забравил някой кран затворен. Може без да искаш да си го запушил с нещо когато си го монтирал или може тръбата нещо да си прегънал. Може и в самия радиатор да има някаква „тапа”.
dobromir.marinov
- специалист
Имах същият проблем с два от радиаторите в къщи единият беше свързан към кутията на етажа с тръба с ал.вложка 16мм., но на едната от тръбите бях сложил муфа която доста намаляше сечението .Смених тръбите с 20мм. и сега радиатора е най - топлия.На другия не съм му обърнал внимание още.
ironlady
- модератор
Palawnik написа:Ако радиатора има въздух ще топли някъде по средата или по диагонал. Щом топли САМО ОТГОРЕ според мен в него няма въздух.Факта че когато е затворил останалите радиатори този се е затоплил равномерно по височина ми говори за недостиг на топла вода до него. Това че е последен също не е за пренебрегване.Знам какво говоря, много често се получава при алуминките.

Стефан
- майстор
ironlady написа: и при пълненето остава въздух отдолу,но проблема е само в началото.После всичко се нормализира.Не се обиждай, но такова животно нема

Аз също знам какво говоря.
ironlady
- модератор
Стефан написа:Не се обиждам в никакъв случайironlady написа: и при пълненето остава въздух отдолу,но проблема е само в началото.После всичко се нормализира.Не се обиждай, но такова животно немаВъздуха винаги е отгоре. За мен това е недостатъчна циркулация през радиатора, но не и на въздух.
Аз също знам какво говоря.

- 1
- 2
Тема "проблем" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература