• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
За шаблона - правилно мислиш.
дюбел - като виждам по това време :lol: е 10 мм.
За вградено казанче - не познавам този модел, но другите имат предпазни пластмаси за транспортиране. Прегледай пак инструкцията за монтаж.
За клекалото - отвиваш едната гайка, стягаш другата, докато ти хареса :-D
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
рашкета написа:
:lol: :lol: :lol: щеще да стане веселба с тоя монтаж.....
Наитсина голяма веселба щеше да е :-D
Благодаря на Chapara, че заспа след като би камбаната.
Та сега относно:

1. монтажа на мивката-купих си комплекта. Ето го:
Прикачен файл:
kt.JPG
Мисля да си направя хартиен шаблон, за да определя точното място за дупчене. Предполагам че разликата в диаметъра на отворите на мивката и пластмасовите джаджи е за да може да се напасне мивката според желаната височина и за да може да се нивелира. Силокона на гърба на мивката и пристягането ще фиксират мивката в необходимото положение. Така ли е?

Направи ми впечатление че дюбелът има неправилна форма. С какъв диаметър бургия трябва да дупча?

2. Тази вечер се позанимавах с бутоните за казанчето. Това е положението преди да натисна бутона.
Прикачен файл:
butoni.JPG
Когатао натисна бутона за малката порция вода-се получава следното
И двете "Камбанки" се качват нагоре, водата тръгва, но лявата запира
Прикачен файл:
butoni1.JPG
и в резулатат на това "камбанките не падат надолу. Чак след като изтече цялата вода, тогава падат. А понякога трябва да помогна с ръка.
Тук определено нещо не съм го монтирал както трябва.... :?
3. Последното питане е за чинията. Днес щях да минавам със силикон фугата чиния-плочки. Но забелязах, че дясната крепежна гайка съм я стегнал повече.
Ето вижте:
Прикачен файл:
4iniq.JPG
По принцип чинията е момента е стегната, нивелирана, Като се опитвам да я размърдам усещам, че е стабилана...Но ме дразни тази ралика в стегнатостта.
Как да постъпя-да натегна и лявата гайка? Има ли шанс да спукам плочките, заради прекалено стягане?
Или да разхлабя дясната гайка и да стегна лявата.
Яд ме е защото много трудно нивелирах чинията. При стягане на гайките идваше един моимент, в който пластмасовия ексцентрик се въртеше заедно с гайката и това разбира се променяше хоризонтирането.

Какво да направя?
Аз за да нямам ексцесии започвам дупченето с 6-ца и доразпробивам, а на дюбела сложи очилата и то си пише диаметъре :partyman:

За мивката , за лаици може и с шаблон, аз не го правя, мога да помня до 3-ри

За бутоните, те са на вакуум, не коментирам, нещо си объркал.

За чинията, силиконирай , за да не влезнеш в приключения, така и така капака ще е вечно отворен :wink: :partyman:
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Дойде момента да захраня капак-бидето с вода.
Прикачен файл:
svryzka.JPG
svryzka.JPG (54.81 KиБ) Видяна 2626 пъти
Иска ми се да го направя с твърда връзка.
Не съм наясно с елементите, които трябва да купя. То е ясно че ше ми трябват 2 колена и прав участък, но не знам кой елемент би ми позволил да направя финалното стягане. Може би ще трябва да има нещо на принципа на холендровата връзка.
За да не преоткривам колелото-бихте ли ме посъветвали?

Благодаря
VLADO66 - майстор
Препоръчвам ти да направиш връзката с трислойна pe/al/pe тръба фи 16-напълно достатъчно е.
VLADO66 написа:
Препоръчвам ти да направиш връзката с трислойна pe/al/pe тръба фи 16-напълно достатъчно е.
Никога не съм се занимавал с такова нещо. Можеш ли да ми пратиш линк към снимков материал, за да се ориентирам какво да купя.
GROHE Bs - специалист
А дали самата чиния не е крива.А може би някоя плочка.А може би тръбите са с милиметри по-дълги и напъват отзад.
Ето това се получи след свързването:
Прикачен файл:
svryzka1.JPG
svryzka1.JPG (81.31 KиБ) Видяна 2571 пъти
След монтиране на мивката:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (64.98 KиБ) Видяна 2571 пъти
Прикачен файл:
Capture1.JPG
Capture1.JPG (101.97 KиБ) Видяна 2571 пъти
Импрегнирах фугите CT10... Странна течност. Уж е бяла...очаквах фугата да попие каквото може и след изсъхване това върху плочката да си остане като бяло петно, което да изчистя...но нищо такова след няколко часа върху плочката нищо не си личи :?
VLADO66 - майстор
Що не сложи след розетката едно сферично кранче-хем от полза,хем щеше да има по-добър търговски вид :) Май темата вече трябва да я прекръстиш на бездействие :-D
VLADO66 написа:
Що не сложи след розетката едно сферично кранче-хем от полза,хем щеше да има по-добър търговски вид :) Май темата вече трябва да я прекръстиш на бездействие :-D
Какъв е смисъла от това кранче? Нали водата за бидето се спира и пуска от смесителя (ако говориш за захранването на бидето де)?

За бездействието по тоалетната си прав...Поръчах от Градеви -алуминиева врата и ще чакам две седмици да ми я изработят и монтират...Едва тогава ще мога да обърна плочките за вратата...
Скоро ще започна да пиша в другата тема за бянята. Натам е новия фронт...трябва да поработя върху ВИК, ГК куфари...изравнителна замазка... Мани , мани...
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: