Всички въпроси за вилата.
докера - специалист
Имам предвид да не бъркаш синигера Изображение
с врабеца Изображение , защото има голяма разлика в гнезденето им и въобще в начина им на живот .....

п.п. Това беше въпрос по-скоро към автора на темата... :wink: За да се изясни за кой точно вид говорим.
angelfilev - специалист
докера написа:
с врабеца Изображение , защото има голяма разлика в гнезденето им и въобще в начина им на живот .....

п.п. Това беше въпрос по-скоро към автора на темата... :wink: За да се изясни за кой точно вид говорим.
Да, разбрах те, не е въпроса към мен, но писах това, защото много пъти наблюдавах и се учудвах.
Стефко - специалист
Има разлика. На единия бащата е китаец, а на другия албанец. :lol: Майката е без значение.
angelfilev - специалист
Много са забавни ката си вземат по-едра троха, или коричка и на близкия клон си я затискат с един крак и кълват.
Синигерите са по-плахи.
Нашия котак стои на прозореца и ги гледа любовно. :)
zlatko64 - специалист
докера написа:

Е, разбира се, че правя разлика, не съм изтрещял чак толкоз :-D Оказа се, че има страшно много видове синигери - това дето се вижда при теб е голям синигер, че като изкочиха едни торбогнездещи, сини, матовоглави, лъскавоглави, жалобен, не знам какъв - луд да станеш, ама да не разводняваме темата - знаете ли как да ги привлека да се заселят, някакви идеи? М?
Чаро - Акълия
Що такива съм изловил като малък. Но не изкарват в клетка. Всъщност и врабци на турска керемида и кал. :lol:
Ееех, къде се върнах :roll:
Тва (синигера) хапва царевица. Пробвай на балкон или перваз да нарубиш малко.
докера - специалист
:-D ИзЯснихме се , значи .... Ами , както казах по-горе , синигерите обикновено гнездят в хралупи на дървета , така че трябва да имитираш такива. Затова и предложих да поставиш кратунките по разклоненията на клоните на дърветата из двора ти .
Макар че малко се съмнявам дали ще има ефект , защото , по мои наблюдения , гледат гнездата им да са далеч от къщи и хора въобще ....Там ходят да се хранят само май...
докера - специалист
=D> Голямо попълнение. На село преди години коловете на портата бяха от етернитови тръби . В едната години на ред гнездяха двойка стърчиопашки , които бяха си свикнали с хората от къщата и седяха кацнали на тръбите , когато минавахме през портата.
zlatko64 - специалист
Това ще да е - искат дълбочина за да се пазят от хищници. Явно големината на дупката не им е достатъчна. Един съсед на село ми разправя, че всяка година гнездят синигери в тръба на ограда. Е ходих да я гледам - диаметър около 5 см., а дълбочината не е ясна, тръбата е висока около 1.5 м.

Тема "Синигери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: