Всичко за дърводелството
torbalan - Дървен философ
А как у дома да направя шлици?
EDI - майстор
С оберфрезата и челен фрезер.
dadko - майстор
Ако страниците са ти по- дебели дъски- би могъл да изрежеш канал, в който да влезе стъпалото, а може вместо канал- стъпалото да легне в/у трупчета или пък метален винкел, защо не. Вариант да не копаеш канал е това трупче да не е толкова тънко, колкото съм го направил на картинката, а да е колкото е високо стъпалото. Така то ще стъпва в/у долното стъпало и ще подпира горното

Прикачен файл

stairs2.JPG
stairs2.JPG (77.75 KиБ) Видяна 2259 пъти

Прикачен файл

stairs.JPG
stairs.JPG (87.83 KиБ) Видяна 2272 пъти
VLADO66 - майстор
Преди 20г. нямаше възможност за тези машини и действах с пасвател и длето,ама работата си е доста и ми идеше да да се гръмна или избягам някъде.Сега се качвам важно важно и на всяко стъпало си мисля колоко пот ми е струвало ,ама айде стига с лирическите отклонения :lol:
ша чакам лидъл да пуснат оберфреза ;)
colyo - специалист
Идва ми на ум нещо. Вземи си 2 талпи с ширина равна на височината на стъпалото и си ги нарежи под ъгъл, равен на ъгъла на изкачване на стълбището (един вид дистанционер). Мисля, че може да остане и само залепен.
Идеята за оберфрезата ми допадна...

Освен каналите ще мога да правя и други дреболии с дървенията, така че почвам да избирам модел и марка ;)
От снощи съм собственик на оберфреза BUDGET.

След малко излизам на вън да се забавлявам с една греда ;)
EDI - майстор
Върши работа за в къщи.Аз имам 1020 ватовата и с нея въртя таблен фрезер Ф40 мм без проблеми.
Освен оберфрезата - купих и един комплект фрезери Ейнхел...

С всички, с които опитах - няма проблеми...
Освен с чам, поиграх си и с орех - ореха трябва да се подава мнооооооого бавно, щото иначе - мирише на изгорял орех :)

Машинката работи отлично :)

Тема "Захващане на стъпало към носеща греда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: