• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vipltd - специалист
Още метални къщи;
Едната е във Вакарел,а другата в земетръсна област у съседите.

Прикачен файл

SP_A0248.jpg

Прикачен файл

Paunovo_ar1.jpg

Прикачен файл

b3.jpg

Прикачен файл

b2.jpg
complast - специалист
Стефан написа:
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Що псуваш човека бе?Ало модераторите!!!!!
Стефко - специалист
Моята вила в процес на строеж

Прикачен файл

P8140022.jpg
P8140022.jpg (114.34 KиБ) Видяна 4640 пъти
vipltd - специалист
BG -Vakarel

Прикачен файл

DSCF3377.jpg
DSCF3377.jpg (88.81 KиБ) Видяна 3979 пъти

Прикачен файл

DSCF2872.jpg
DSCF2872.jpg (100.8 KиБ) Видяна 3979 пъти
Стефко - специалист
Забелязвам грешка в металната конструкция. Прекалено много вертикални елементи, и нито една Х връзка. Поне това виждам от предоставената снимка на скелета. Може ли колегата да обясни защо е така? Защо е нужно толкова много метал? При положение, че ако няма Х връзки, конструкцията е по-слаба в хоризонтално направление. Не приемам аргумента, че проекта е така направен. :?
Tsilkov - майстор
На гъсто са за да има на какво да се опре стабилно ОСБ-то (или аз така се заблуждавам).Защо няма Х-връзко обаче не ми е ясно :shock:
Стефко - специалист
Tsilkov написа:
На гъсто са за да има на какво да се опре стабилно ОСБ-то (или аз така се заблуждавам).Защо няма Х-връзко обаче не ми е ясно :shock:
Ето по какъв начин се опорочава една добра идея. Всички вертикални метални елементи са от дебело желязо. Никаква конструктивна мисъл не виждам. За ОСБто са нужни по-леки елементи.

Колега, погледни конструкцията на моята вила. Идеята, и скиците са мои. Дадох ги на конструктора само да ги оформи като за проект, и да ми вземе парите. Кажи виждаш ли кусури в моята конструкция?
8180 - майстор
Стефане, Цилков,
Мисля, че не сте съвсем точни.
Според мен, профилите НЕ СА от дебело и тежко желязо.
Колегата vipltd сигурно ще го обясни по-добре, но според мен наподобяват идеята за конструкциите на гипскартона, естествено с по-сериозни профили и предполагам сметнато в сглобяема система.
Подходът много ми напомня т.нар. американски (канадски) дървени къщи. При тях вместо контурна конструкция от яки греди (познато в БГ и повторено от Стефан с метал), редят множество "талпи" - 5х10см или 5х15см, съответно през 40 или 60см. Сдвояват, строяват в ъглите и край отворите.
Ползват ОСБ, вместо Х-връзка (поне при дървените), като всичко е пресметнато за минимална фира (на ОСБ, гипсокартон, вата, фолия), а "гредичките" - няколко вида, стандартизирани и и сертифицирани се купуват на бройка в "бакалията".
На 3-та картинка по-горе, ако се увеличи се вижда такъв подход:
viewtopic.php?p=378364#p378364
Стефко - специалист
Ами vipltd мълчи, или не е във форума. Аз вече се стремя да не казвам неща, в които не съм убеден. А колкото до това, че ползват ОСБ като конструкция против странични натоварвания, просто е голяма глупост. Просто не вярвах, че някой ще повярва в това. Е, доживях. :lol:
bencho_rb - специалист
Answers: 1
http://en.wikipedia.org/wiki/Framing_(construction)
ето ти отговора защо няма диагонали
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Kъща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: