• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
astor - специалист
Проблема ми е следния. Искам да си взема някакво управлени за водната пома, така че като температурата на водата в парната инсталация падне под определена стоиност помпата да спира да върти водата. След това като запаля пак камината помпата да се пуска сама при постигане на определена температура. Камината е прити. Гледах едни неща, които се връзват за тръбата, но ми се стоирих много афиф. Струваха някаде около 25лв. Също така гледах и едно управление за слънцев панел, което ми харесва и стурва около 70-80лв. Вие какво ползвате за тази цел. Инач водата в бойлера ми изтива, а и помпата вътри ненужно цяла нощ. Камината така или иначе не може да изкара до сутринта.
ra4o - специалист
Термостати бол.
Виж моят.

Прикачен файл

PB220275.JPG
PB220275.JPG (48 KиБ) Видяна 6585 пъти
astor - специалист
Благодря ви за бързите отговори и се извинявам, тъй като явно вече е писано по темата, но не съм го видял. Това оранжевото нещо добре ли работи? Аз точно него го гледах и не посмях да го купя. Има ли по-добри , по-лоши или само това има на пазара. :?
ra4o - специалист
Ами работи си. Нямам много дълги впечатления, парното ми е в действие от 01.11.07 г. Включва изключва, то това му е работата.
hsam - напреднал
Здравейте! Само да вметна от практиката -няколко вида термостати съм монтирал ,електронни,биметални и с ампула (пълна с газ)!Според мен има значение какъв е източника на топлина(котле или камина с в.риза) НИКОГА не монтирам ПРИ КАМИНА тези терм-ти с ампулата(който са и масово разпространени ),като този оранжевия ! ЗА котле са подходящи и от трите вида ,но за камина слагам само електр. или би метален !
Ами това е -с поздрави hsam !
крум - специалист
Хсам, този мисля, че е биметален - поне страшно много прилича на моя, който е биметален.
hsam - напреднал
:? а на мен ми прилича на тези с балонната сонда-ок' да поясня цвета ест.няма значение аз купувах сиви (италиански) ,като го разглобите се получават три части долна(метална с два оформени улея ) горна пластмаса и самия тер-ат (керамика и тръба о/о 20 сн.завършваща с ампулата)ампулата стой в един от тези улей и през метала следи за температурата !
ПЛЮСОВЕ - здрав на монтаж термостат ,надежден в работата си ,лесен монтаж (но не навсякъде) сравнително ефтин (при мен е о/о 20лв.)
МИНУСИ - не винаги се смества на желаното място(естествено най-близко до изх. Т вода) , със сигурност не е биметален (има газ или флуйд в абпулата и т.н.) ,С ГОЛЯМА ИНЕРТНОСТ РАБОТИ
Мисля ,че това е достатъчно !
С поздрави hsam !
ra4o - специалист
Понеже това си е моят термостат на снимката и съм го поставял собственоръчно, както и всичко по парното + шпакловането и боядисването, искам само да кажа, че вътре няма никаква ампула, а наистина е биметален.
burningice - специалист
много странно - моя е абсолютно същия на външен вид и е с ампула
  • 1
  • 2

Тема "Управление на водна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: