Напишете въпрос свързан със санирането.
KOCMOC
И така решил съм да слагам външна изолация на къщата ,само че се чудя стириопор 5см. и после минерална мазилка или или 5см. вата покрита с фолио ,след което се монтират пластмасови плоскости или така наречената канадска изолация .Някои ще каже ли нещо по въпроса за канадската изолация.Ще Ви бъда много признателен :? :?
EDI - майстор
Привет.Ако ггледаш и четеш реклами, би избрал пластмасовите панели.Но аз не мисля така.....Според мен външното изолиране с вата и пластмасови плоскости има няколко недостатъка, но ной-важния е, че не може да се постигне идеална хидроизолация при монтажа на пластмасовите панели, цената е доста по-висока от другите видове изолация, трайността е по-малка/особено за южни стени/.
Препоръчвам ти да си направиш изолация със стиропор, но си купи не по-тънък от 6 сантиметра.Със шпакловката/купи си качествен материал с фибри - СТ 85 на ЦЕРЕЗИТ или ЕВРО МИКС, не тези дето ги продават по 10 лева торбата/и минералната мазилка/вземи си на СТРОМ 21, българска/се постига идеална хидроизолация.Много е важно да няма влага в изолацията, тъй като в противен случай, просто няма необходимия ефект.
KOCMOC
Първо изказвам благодарности на Еди :-D :-D
Само имам още едно малко питане стиропора от 6см. на каква фирма да бъде ?Фирмата към която се бях ориентирал ми прати оферта за пластмасовата изолация за 163кв. 7950лв. в това влиза и обръщането на прозорците,което излиза почти двойно.Еди няма да им казвам твоито име че ще има да те........ :-D :-D
EDI - майстор
Привет.Става от всяка фирма, стига да е фасаден.На найлона, дето и увит трябва да има написано EPS-F.Ефа означава фасаден.Той е с малко по-висока плътност.За цената - с най-качествени материали на ЦЕРЕЗИТ цената на квадратен метър е около 12-14 лева.За труд още горе-долу толкова, общо около 30 лева на квадрат. :-DТова за ластмасата си е мое мнение, разбира се, но е в резултат на това, което съм виждал.

Тема "помогнете ако можете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: