Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Длъжен съм да се съглася и за свраките и особено за самочувствието ( естествено без покритие ).
:partyman:
shadow__01 - майстор
То наистина имало мостче точно под чипа ама то се вижда при точно определен ъгъл на платката спрямо фенерчето и окото на човека. Ако не знаеш, че е там никога няма да го търсиш.
Утре ще сменя чипа. Днес на магазина имаше само LM311P. Дано заработи.
hidrazin - майстор
Аха, направо ти повярвах. :lol: То оправдания винаги може да се намерят.
На всичките схеми дето бяха публикувани в тази тема е отбелязано, че 1 и 4 са свързани
към маса. Как няма да го търсиш? Още повече се вижда запоен крак и то на твоите снимки.
То тъй. Производителя бучнал по едно телче във всяка дупка и ги калайдисал да не стоят празни.
:partyman:
lz1tar - специалист
С LM311Р ще тръгне,ама интеграла го сложи на цокъл,8 пинов
shadow__01 - майстор
lz1tar написа:
С LM311Р ще тръгне,ама интеграла го сложи на цокъл,8 пинов
Да ама не иска пак. Смених, чип, транзистора, ценерите, единия кондензатор (C2). Проверих диодите, релето, тримера. Изгорелия резистор го смених с 1.2k понеже нямах 1k.
Вече не знам какво му е. Всичко е сменено и прегледано. Дори опитах с друг чип и пак същата работа. Светодиода малко намаля силата си на светене и така.
cvetanmu - специалист
:? То в това реле са 15 елемента и вече си сменил половината - ако трябва да ремонтираш нещо по-сложно не виждам как ще ти излезне сметката.
Някакви замервания правил ли си или ще сменяваш всичко наред докато тръгне :lol: ?
shadow__01 - майстор
cvetanmu написа:
Някакви замервания правил ли си или ще сменяваш всичко наред докато тръгне :lol: ?
Ами единствено досега съм замерил, че при подаден сигнал за пускане към бобината отиват 6.8V. Като минат през светодиода остават 5.1 за бобината на релето.
Единственото което промених е, че както в схемата и статията към нея http://www.qsl.net/lz1len/Homework1.html човека е сложил диод (D2) и аз като него уж за хубаво сложих.
12.2V на филтриращия кондензатор. Напрежението е ниско и може би затова не включва.
Най-лесният вариант за който се сещам е а му сложа едно 5-волтово реле, но ще изчакам вашите препоръки.
Преди греца има 14.5V, а след него както писах 12.2V. А сега де?
Последна промяна от shadow__01 на пет окт 26, 2012 11:54 pm, променено общо 1 път.
cvetanmu - специалист
Провери кондензатор С3 по схемата ( това сивото до релето ) най-вероятно е заминал.
shadow__01 - майстор
cvetanmu написа:
Провери кондензатор С3 по схемата ( това сивото до релето ) най-вероятно е заминал.
Как да го проверя?
Между изхода му и нулата имам около 19.8-20V.
cvetanmu - специалист
Капацитетмер или смяна.

Тема "Поправка на стълбищен автомат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: