• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
parketmilanov - специалист
поради туй че имаше питане към мен за тези настилки ланео ,и подсещанка на лични отговорът ми е:
Нямам мнение за тази настилка ланео поради факта че никога не съм я продавал ,а общото мнение за корковите настилки ми е относително положително - за около 50-70 лв на м2 човек може да си положи масивен паркет но това ми мнение е може би защото съм твърде пристрастен консерватор на тема дърво-и не съм живял върху настилка от корк за да имам реално мнение,а в близост до мен има коркова къща което обесмисля продажбата ми на коркови настилки /това си е отделна пазарна ниша/може би е по коректно някой занимаващ се с корк и коркови настилки да даде реално мнение.
това което знам за корка е че е добър изолатор , за настилката от клиенти знам,че създава уют на стъпване макар че не е толкова красива колкото един под от дъбов паркет НаПримерно:)
пък току виж от другата седмица съм пуснал Egger Laneo то в продажба -ще го погледна и ще дам по сериозно и дневно мнение!
kandidat_maistor - напреднал
Благодаря. В скоро време и аз може би ще споделя мнение за Ланеото, но да видим.
Chefo77 - майстор
Ето какво представлява корковата настилка от обекта - 1 мм корк отдолу, 6 мм HDF по средата, 4 мм корк отгоре.
И какво правихме в другата стая :)

Изображение Изображение
Spokoiniq - майстор
Чефо, моля те, дай някакво лично мнение за т.нар. кокосова подложка, идеята е да я ползвам под Таркет върху плаващ под с финал ГФ
Chefo77 - майстор
Е кокосовата не е ли толкова коментираната естествена подложка - Кронотерм например?
Изцяло положително е мнението ми, минимална пресируемост, минимално вертикално движение на настилката отгоре, добре обезшумяваща и добра топлоизолация. Единственият минус е това, че поема влага.
desem - специалист
Здравейте,
първо искам да благодаря на всики за помоща, оказана ми до сега... и след като досега се налагаше да питам принципно, сега ще питам по същество.

Трябва да сменя настилките в няколко помещения.
Поради фактора цена съм се насочила към ламинат, с който нямам никакъв опит.
Не знам дали е от знчаение, но жилището е с локално електрическо отопление.
Досега имам опит само с топли настилки - дърво (паркет) и корк (3,2 мм плочки с директно лепене в коридора) и централен ТЕЦ.

Положение ПРЕДИ:
1. Холо-трапезария-кухня (едно помещение визуално разделено) - теракот и ламинат. Теракота е в трапезарията и кухнята. Върху теракота е поставен ламинат. Така в помещението сега е ламината на 2 нива - малка е разликата, но се вижда, като върху прехода има преходна метална лайсна.
2. Коридор - теракот. Преход към хола прикрит с лайсна.
3. Спалня/и - ламинат. Преход към коридора прикрит с лайсна.

Положение СЛЕД: .... или какво искам да стане
1. Холо-трапезария-кухня - само върху част от теракота искам да сложа гранитгрес (под бокса и малко пред него около 5 м2 общо ). Върху теракота в трапезарията и в холната част да ламинат, предполагам трябва да се сложи нещо върху мястото без теракот за да се изравни нивото. И в бокса бих сложила ламинат върху теракота, но тук се появиха семейни спорове на тема: "Какво ще се случи, ако пералнята изпусне?".
2. Коридор - гранитогрес. Върху теракота да сложа гранитогрес.
3. Спалня/и -ламинат - нов, и тук трябва да се подложи нещо за повдигане на нивото.
4. И не на последно място новите настилки да са без преходни лайсни ... благодарение на вас вече знам кой може да го направи в София .... но там мисля да продължа на ЛС.

Не искам да се кърти и да се слага нова замаска.
Сервизните помещения са на ниво по-високо от коридора (2-3 см).

Въпрос/и:
Дали това което искам може да се случи?
Повдигането на нивото не е проблем отгледна точка на врати. И тях ще сменя. В тази връзка - дали не е по-добре да се премахнат преди правенето на настилките?
Какъв материал може да се използва за изравняването? (шумоизолация, топлоизолация)
Chefo77 - майстор
Директен допир на теракот и ламинат граничи с лудост. Но пък всеки сам си решава :)
При изпускане на пералнята би станало същото каквото и ако си с теракот. Освен ако вратата не се затваря херметически и имаш отводняване. Ако изпусне пералнята ще имаш възможност да си зададеш въпроса "Защо не сме навсякъде с теракот" и хич няма да ти е до 5-те квадрата. Аз имам други причини поради които не бих препоръчал ламинат/паркет в кухня/бокс - пералнята не е от тях :)
Материал за изравняването - фибран, XPS подложка - според необходимото ниво.
За вратите - по-добре е да са след ламината - най-малкото от гледна точка на това, че завършването ще е по-лесно и за двете страни (вратари и ламинатаджии). Само да се знае первазите на касите колко са широки и дебели и къде се затваря вратата.
desem - специалист
Chefo77, няма да сътворя съвсем лудост :) - между теракота и ламината ще има подложка (в момента е сложено там където покрива теракота).
Притеснява ме разноросностите на настилките, които искам: гранитогрес върху теракот (кухн. бокс - 1,4*3,1 м2), ламинат върху теракот (трапезария), към ламинат върху фибран (хол) и към коридора гранитогрес върху теракот... и всичко това без преходни лайсни.
Тъй като първо са мокрите процеси, едва ли плочкаджията ще откаже налепи гранитогреса върху теракота, ако ме вижда, че творя нещо неразумно. Другите след него да се оправят с лудостта на тая домакиня,... а какво ще й се струпа после на главата от страна на половинката отделно :-D ...

Цялата стая с теракот може би бих го направила преди 20 г., сега в никакъв случай ....в къщи ходя боса целогодишно, а в дома на родителите ми където е основно теракот и лятото не ми е комфортно.
Притеснявам се и за ламината, но за съжаление естествен паркет не мога да си позволя в момента.

А пералнята я споментах, тъй като са ми се случвали проблеми - тръбата към сифона да се извади, да развия филтъра за почистване и от там да потече, да източа цялата останала вода през отвора на филтъра (добре че мие икономина че не мисе мисли иначе каво щеше да се случи), да подлива при пълнене (беше се изместила струята)...
Chefo77 - майстор
"Лудостта" е проблем само на тези, които полагат дървените или ламинираните настилки - на всички останали им е през оная работа. Плочкаджията не го касае дали ламината ще се раздуе - той няма касателство с това :) И не само за завършването по този начин :)
Хайде - да не рискувам да обидя някой - има колеги, които се сещат за потенциално негативния ефект, но на 90% от колегите не им пука. Или по-скоро не им пука, освен ако няма да навреди на техния продукт. И не е само това, забелязал съм че масово се шири някакъв непукизъм относно какво е направено досега и до какво би довела дадена дейност или решение. Във всякаква посока. Масово не се внимава и не се пази това, което предишния е направил. :sad: Както и да е, отплеснах се :)
Не съм те съветвал всичко да е с теракот! По-скоро да обмислиш варианта с лайсни. Тази подложка между настилките каква роля ще играе - дистанцираща, обираща разширенията, декоративна?
desem - специалист
Chefo77 написа:
... Тази подложка между настилките каква роля ще играе - дистанцираща, обираща разширенията, декоративна?
Предполагам да обира неравности, да шумоизолира, може би и топлоизолира (едва ли ще удовлетвори моята представа за топло)... не ги рабирам тези неща затова питам :?

И като казах топло да се върна на нещо коментирано по-горе - КОРКА.
В къщи коридора е с плочики, кото се лепят. Направи си сам са :) - залепихме ги върху мозайка, оказа се много капризно за ползгане 2-3 мм са фатални и на няколо места пилихме пода, за да го изравним.

Какво ви в мнението за ЕГЕР ламината? Инересуваме за тези с четитистраната фаска
като този:
http://parketensviat.com/shop/%D1%81%D0 ... 84%962730/
или този ЕСПРИТ:
http://parketensviat.com/shop/%D0%B1%D1 ... 961428639/

И последно коя шарка е най-близка до естествения паркет?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: