Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Господин асансьорен техник, много ти е вехта информацията. Няма такова животно. По-точно вече няма.
Вместо да ме тикаш по стари книги дето прашасват на село, на тавана вземи посочи къде се
продава 7812HV или MHV. Може и само снимка да покажеш и пак ще съм доволен. :lol:
Пък защо не се произвеждат се сети сам. Жокер - те са линейни регулатори на напрежение.
Ето, другия ти го намерих: LM2576T-12.
Пък хората са направили точно за асансьори:
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ucts_id=65
Като ти гледам ника сигурно съм те виждал на изложението в Казанлък. Все пак ЕГН-то ми започва с цифра
по-малка от 7. :-D
Туй радилюбителя е странна птица - докато не я ритнеш не лети. :?
:partyman:
Един подарък от мен. Влез тук. Има над 3 GB българска техническа литература по електроника и електротехника
и малко руска. Порови малко назад из електронните книги - някъде в началото на годината са качени.
добър торент
Последна промяна от hidrazin на нед окт 28, 2012 7:59 am, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Благодаря ти, lz1tar. Чсвек винаги може да научи нещо ново. Досега винаги съм мислил, че 7812 нерегулируем стабилизатор на напрежение. Днес разбрах, че бил изправител. Хубаво е, като даваш линкове, и да ги поглеждаш.

Както казваше един колега във форума, в България има голям запас от идиоти.
shadow__01 - майстор
Junak написа:
Досега винаги съм мислил, че 7812 нерегулируем стабилизатор на напрежение.
Той се надява да вземе готово изправено напрежение чакащо в таблото с бутоните и само да го стабилизира, но това си е опасно начинание предвид, че не се знае откъде идват и накъде отиват въпросните кабели. От една грешка е почти сигурно, че цялата машинка за контрол на достъпа ще се повреди.
Junak - майстор
Ми той hidrazin се опита да му обясни опасността, но последваха епитети, определения, поучителни обяснения. От постовете му се вижда колко е компетентен. На такива самонадеяни философи е опасно да се помага.
lz1wvm - специалист
lz1tar написа:
Някой има ли схемата на старите асансьори монтирани в панелките.Интересува ме какви напрежения има в бутониерата.Минусът би трябвало да е на корпус и още нещо когато меря по клемореда трябва ли вратата да е затворена.трябва ми 12 волта да захрани четец за контрол на достъп
lz1tar...колега.Това захранване на 12 волта,може и да го постигнеш.Но какво ще правиш с този контрол на достъпа.Асансьорната врата ли ще отваряш.И ако е така,как ще постигнеш комуникацията между асансьорното управление и контрола на достъп.Или ще слагате допълнителна врата на асансьора за контрол на достъпа...което явно е по-лесния вариант.
73!
lz1tar - специалист
Контролът на достъп днеска го монтирах,тръгна,взех му парите.Благодаря на Шадоу за инфото.На въпроса какво се контролира,прекъсва се общия край на бутоните и се прекарва през реле и така бутониерата се задеиства само от програмиран чип(таг).Работя с компоненти на Леси(Валкор),в петък нямаше от захранванията затова импровизирах.Разбрах колко съм "несведущ" и че най-важното е да се лае и колко беше прав един от пишещите във форума когато написа за разликата м/у българските ,руските и английските форуми.73 и наздраве
lz1wvm - специалист
Предполагам,че ползваш нещо такова.
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... x&cPath=25
Та как ще стане преработката на вратата.Явно трябва да се слага допълнителен електромагнит за контрола на достъпа.А дали е позволено това,да режеш врати и да слагаш електромагнитни насрещници.
А замисли ли се че тези електромагнитни брави(дали са на променливо или на постоянно напрежение...това няма никакво значение),създават сериозни електромагнитни импулси.А след като вземаш захранване от управляващата верига на асансьора,какво очакваш.Явно да прещрака някое реле,и като отвориш вратата,просто асансьора да го няма...я се замисли малко по-сериозно,преди да правиш такива неща.
73!
fox_vt - майстор
Аз го разбрах така имаш карта за достъп отключва ти се бутониерата нямаш карта можеш да влезеш в кабинката и да се изсереш но ще ходиш пеша :-D Това се прави от време оно по същия начин само че с ключ начина на свързване е същият като на колегата дефакто нищо не се променя по инсталацията което да е опасно.
hidrazin - майстор
"Колега" lz1tar сега ще стане малко смешно и много интересно. Написал си:
Контролът на достъп днеска го монтирах,тръгна,взех му парите.
Намерих много интересна обява в ПРОДАВАЛНИК-а:
http://s010.radikal.ru/i314/1210/a1/678dddced805.jpg
И сега какво излиза? Неукия взел парите на неграмотния! :lol: :lol: :lol:
Голям майтап - не мислиш ли? Публикуваш обява. която си неспособен да изпълниш и месец по-късно се консултираш
във форума как да му вземеш парите. :lol: Голям професионалист !!! То затова сме на това дередже - всеки прави това,
което не може. Жалко. Винаги съм мислил, че радиолюбителите са особена марка хора и повече от 10 години посещавам
изложението в Казанлък редовно. Вярно, не съм радиолюбител - професионалист съм. С това си изкарвах хляба до скоро.
Ама поне един твой колега lz1wvm ти видя писанията и се надявам, че ще ги направи достояние на доста от
радиолюбителите.
Ако догодина отидеш в Казанлък, обади се. Ще получиш такова КСВ, че решетките на ГУ-тата ти ще излетят. :supz:
:partyman:
lz1tar - специалист
Хидразинчо, всеки може да се скрие под някакъв ник и да пише дивотии,за разлика от вас аз съм застанал с името си,а догодина в Казанлък обади се ще те черпя една бира.Единственно Шадоу даде информация,а вие с другия"Юнак" тръгнахте да ми обяснявате врели ,некипели явно нямайки какво друго да правите.Чел съм твои постове и в други форуми явно допреди няколко години сме били колеги.Айде 73и 88.

Тема "Eл.схема на старите български асансьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: