• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
Mega - специалист
Само да върна спора. Това за което ми трябва не е груба строителна работа, като шкурене на стени. Трябва ми да отида на обекта да пробия 5 дупки на Ф10, една на Ф45, 10 на ф6 и да не оставя мръсно след мен. Проблема е, че ако се падне бетон се разпрашава много и за това искам да имам нещо стабилно да го събирам.

От горното да разбирам, че всеки модел отговарящ на клас М ми върши работа?
Mega - специалист
dragozow написа:
Що не погледнете моделите на Lavor и Karher? Все пак това им е основната дейност. Като гледам за какви пари се говори пак сте в професионалния клас.

Колега а ти от тези марки да предложиш нещо, което е аналогично? Търся по-малко тяло, разбираемо защо. ;)
guroto - специалист
Колега професионална прахосмукачка с по-малко тяло едва ли ще намериш,горепосочените два примера са минимума за лека строителна работа.Ако искаш да "изтъниш" от цената още то погледни STIHL SE 61 (разликата от STIHL SE 61 Е е,че няма контакт за включване на ел.инструмент и е с по-къс маркуч),която се предлага за около 230лв.
Правилно си разбрал,че всичко с М ще ти свърши работа,но от такъв клас са по-сериозните модели.Впрочем и с клас L не би трябвало да имаш проблем за обема на работата,която си описал.
Vulio - напреднал
Колега пак си се объркал, брутния обем на резервоара на Stihle-a e 20л! :wink: , преди покупката на прахосмукачката лично ги сравнявах двете, едно към едно са!Забравих да сложа още един плюс за Bosch-a, има функция за издухване.Относно торбичките могат да се купуват още по-евтини, има на пазара колкото искаш, но те не са задължителни!
Недостатъка на Boscha e при работа с незанулен контакт, при продължителна работа маркуча се наелектризира и бие ток :lol:
dragozow - майстор
Mega написа:
dragozow написа:
Що не погледнете моделите на Lavor и Karher? Все пак това им е основната дейност. Като гледам за какви пари се говори пак сте в професионалния клас.

Колега а ти от тези марки да предложиш нещо, което е аналогично? Търся по-малко тяло, разбираемо защо. ;)
Малко тяло за тежка работа..трудно. Най-малкото е Kronos:
http://www.argo-market.com/Products/Details/940
Наскоро взех такава за фирмата, чисти всичко и е мощна. В цената има сух и мокър филтър и може да работи без торба. Имаше и по-евтин модел с пластмасов казан, но в момента няма внос. Иначе като завършихме строежа изчистихме всичко с един Taurus под наем:
http://www.argo-market.com/Products/Details/945
Всички имат сухо и мокро и са за тежка работа, има и още модели, но като гледам цената на Макитата се вписвате поне на два модела Lavor. Предполагам Karher също имат добри предложения. Фирма Камак също внася едни неизвестни в България, но хубави машини. На склад имат торби, филтри, накрайници, маркучи и т.н.
Mega - специалист
Бюджета не е проблем, защото за техника за работа не пестя пари. Проблема е, че мъкнем много инструменти. Пикапа се пълни до горе. За сега се спирам на GAS-25, макар, че ми се искаше да може и по-малкия GAS-15, просто заради размера.

Защо този тип прахусмукачки са с торби? Водния филтър не е ли по-ефективен?
dragozow - майстор
Можеш да ползваш торба или направо казана. Водния филтър ако засмукваш вода, махаш сухия и слагаш мокрия.
Chefo77 - майстор
Mega написа:
Само да върна спора. Това за което ми трябва не е груба строителна работа, като шкурене на стени. Трябва ми да отида на обекта да пробия 5 дупки на Ф10, една на Ф45, 10 на ф6 и да не оставя мръсно след мен. Проблема е, че ако се падне бетон се разпрашава много и за това искам да имам нещо стабилно да го събирам.

От горното да разбирам, че всеки модел отговарящ на клас М ми върши работа?

Ами това, което ти искаш да правиш, аз го върша с прахосмукачка която сега струва 159 лева заедно с филтъра за камини. Мощността и вакуума на хартия са като ГАС25 и в полеви условия смуче не по-слабо от нея. Само дето е любителска.
Ако държиш да е професионална и малка, виж 7/1 на Керхер.
Не виждам защо ти е да наливаш пари в клас М или Л при толкова едър прах. :?
dragozow - майстор
Тъкмо щях да кажа че показанията за вакуум са на хартия, трябва да се пробва.
Chefo77 - майстор
dragozow написа:
Тъкмо щях да кажа че показанията за вакуум са на хартия, трябва да се пробва.
Затова добавих и за полевите условия и отговорно мога да заявя, че Керхер 3200 смуче не по-лошо от ГАС 25 на Бош - пробвано, чистене на замазка за полагане на паркет. Разбира се, вероятно нямат нищо общо откъм филтри, надеждност, издържливост при продължителна работа и т.н., но разликата в цените е потресаваща. Вероятно си заслужава, ако я ползваш много по-интензивно от мен. А иначе рязане на ламинат със синьо зеге на Бош, със същата такава ГАС 25 закачена на зегето и включена опция за изсмукване води до резултат - по-малко отделен прах. По-малко обаче, не никакъв.
В случая не си хваля Керхера, а искам да помогна на колегата да прецени дали си струва да даде толкова пари за такъв тип употреба. Парите са си негови :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Пак избор на професионална прахусмукачка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: