Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
val4o89 - специалист
Здравейте, отделих малко време за измервания и тестове на Търниджито и установих, че е адски лесно да изгасим осветлението на дисплея. От дясно на дисплея има две жила за захранване на осветлението (излизат от дисплея и са запоени на гърба на платката). Утре ще прекъсна плюса през възможно най-малкото ключе, което продават в елимекс. Има и възможност за гасене на целия дисплей, но не съм завършил измерването. За момента мисля че двете най-леви крачета на реда са захранването на самия дисплей, но не съм убеден все още.
masagero - напреднал
Евалата Валчо чакам снимки (за да не откривам топлата вода) и ако можеш да кажеш от къде да взема и ключето?Благодаря предварително
hi4kok - напреднал
Искам да попитам просветените ако си взема Kонрадски Кит 500w/36v, и ако му сложа 2 малки акомулатора за кола например 12v-40Ah или нещо подобно,как ще се държи мотора?
Ще върви ли нормално?
Ще се тормози ли?
MMIel - специалист
Няма да тръгне. Контролера под определен волтаж изключва (мисля че под 28 волта за да запази батериите). На 24 волта ще свети само червената лампа на индикатора за батериите.
val4o89 - специалист
Ключе, което да може да се монтира на панела на ват-метъра в елимекс не мога да намеря. Лошото е, че платката и дисплея са прекалено плътни и няма място в кутията. Утре, най-късно в други ден ще го направя външно и ще кача снимки.
val4o89 - специалист
Ето подробни снимки за това което съм направил. За съжаление са направени с телефона и нещо им избяга фокуса. На третата и четвъртата снимки от горе на долу съм снимал двете захранващи крачета на осветлението на дисплея (така без фокус не си личат много, но като го разглобите ще ги видите ясно. На платката е маркирано кое от двете крачета е "+". Разпоил съм въпросното краче много внимателно и съм го прекарал през ключ. Този, който аз съм взел не е добро решение, но става. Ще го сменя, но за сега исках да го направя възможно най-бързо. След малко ще включа обикновена 9v батерия в допълнителния вход.зхр. и ще видя колко време ще изкара с нея.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
masagero - напреднал
Супер.Само трябва да си намерим подходящото ключе.Благодаря за снимките.Иначе по каталог го дават да харчи с подсветката 0.0007mA,но дали е така...
val4o89 - специалист
Напълно е възможно, защото в най-малкия обхват моя мултицет не го отчете. И все пак по-скоро е 0,0007А
moci111 - напреднал
здравейте момчета простете за невежството този уред за какво се използва :)
evparts.alle - специалист
Ватметър
Operating voltage: 4.8~60V (0V with optional auxiliary battery)
Measures;
0~130A, resolution 0.01A
0~60V, resolution 0.01V
0~6554W, resolution 0.1W
0~65Ah, resolution 0.001Ah
0~6554Wh, resolution 0.1Wh
Screen: 16x2, backlit LCD display
Size: 85x42x25mm

Мери тези всичките благини - изредените.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: