Напишете въпрос свързан със санирането.
Трябва до десетина дни да поръчам два PVC прозореца. Апартамента е панела, 4-ти етаж от общо 5, изложението (не съм много добре с посоките) е юг-югозапад - лятото слънцето пеква след 14 часа и пече докато залезе. Досега са били със старата "соц. дограма" плюс външни щори. Човека който ще прави прозорците (препоръчаха ми го няколко познати) работи с "Profilink", но не съм питал с какъв обков. Мисля да сложа "Profilink Premium", който може да "поеме" стъклопакет до 36мм. Мого четох по темите във форума и малко се пообърках в избора на стъклопакет. Въпросът ми е, какво да избера:
1. четири сезона+бяло с разл. дебелини
2. четири сезона+бяло+Ка стъкло
Мисля, че профилът ще събере и трикамерен стъклопакет, но не знам лятото дали няма да е много топло в двете стаи(дневна и кухня) с това Ка стъкло за моето изложение. Макар, че почти всички препоръчват такъв(2-рия) стъклопакет, дали няма да си отворя беля и после да се налага да слагам и външни щори? Ако избера 1-ия вариант по-удачно ли ще е. За момента тези две стаи нямат никаква изолация и зимата климатика едва държи 18градуса.
Благодаря предварително, всяко мнение ще ми бъде от полза.
quietmadness - специалист
Е и деята на К стъклото е да не ти влиза жегата през лятото.
Иначе 3 стъкла чиста работа, разликата в цената не е голяма, но си струва.
Поне като го смятах преди година де.
Така и още немога да се прежаля да дам парите, а я искам дървена.

Между другото външните щори са си външни щори, каквито и стъкла да има.
Е нали "4-те сезона" пазят лятото да не влиза топло, а Ка-то зимата е да държи топлото вътре или съм в грешка?
Оппппс
Малко ги омотах сори, случва се на стари години :-D
ама щото ми се въртят едни спомени за един пич дето искаше да спира с К-стъклото жегата.

Но за юг-запад щори или капаци задължително нищо друго не спасява (освен як климатик, ама тогава е ясен резултата)
Аз приложих номер на едно помещение което трябва остане студено (вътре работят сървъри).
Искахме да зазидат прозорците, но не ни разрешиха и с колегите сложихме вътрешни щори от огледално фолио определено има ефект.
Ето тема разглеждаща въпросите "клик"
(може да си я чел вече)
Изчетох я цялата, но явно не намирам отговор.
radius - майстор
4С-бяло-К е добре за юг/запад, ако не искаш лятото да те напича много.
А за зимата, по-добре ли е от 4с-бяло?
radius - майстор
Да, по-добре е защото К-то би трябвало да задържа топлината вътре. Добавянето на 4С пречи на зимното слънце да те топли, но пък и лятото те пази (донякъде) от жегата.

Тема "Избор на стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: