• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
а да го зидам с тухли или да направя кофраж
NeoBoss - специалист
juvigy написа:
NeoBoss написа:
кое му е непрактичото на фолиото ??? и кое е практичното на бетона. Не че нещо ама не съм виждал езеро от бетон който да не тече и да трябва да се допълва всяка седмица
Течен каучук и нема как да тече. Има и други подобни течни хидроизолации.
както каза течния калчук е много скъб , другите хидроизолации незнам колко са безвредни за риби и растения ако ще иска да гледа , излято във земята бетона се пука от движението земните пластове, не случайно басейните ги правят със малки плочици или направо със калчукови фолия. Това че не е толкова здраво фолиото като бетона не го прави непрактично лично аз бих казал че е много по практично от бетона. На колегата освен да му кажа да си възпита кучето, не е някакво диво животно с което да няма оправия.
но все пак да питам за езеро говорим или за локва щото тая дупка като гледам няма 20см дълбочина какво ще стане като и сложиш 5см бетон. Кучето само ще я изпие тая вода :D..
не разбирам кое да зидаш на ЕЗЕРО
nv952 - майстор
NeoBoss написа:
juvigy написа:
NeoBoss написа:
кое му е непрактичото на фолиото ??? и кое е практичното на бетона. Не че нещо ама не съм виждал езеро от бетон който да не тече и да трябва да се допълва всяка седмица
Течен каучук и нема как да тече. Има и други подобни течни хидроизолации.
както каза течния калчук е много скъб , другите хидроизолации незнам колко са безвредни за риби и растения ако ще иска да гледа , излято във земята бетона се пука от движението земните пластове, не случайно басейните ги правят със малки плочици или направо със калчукови фолия. Това че не е толкова здраво фолиото като бетона не го прави непрактично лично аз бих казал че е много по практично от бетона. На колегата освен да му кажа да си възпита кучето, не е някакво диво животно с което да няма оправия.
но все пак да питам за езеро говорим или за локва щото тая дупка като гледам няма 20см дълбочина какво ще стане като и сложиш 5см бетон. Кучето само ще я изпие тая вода :D..
не разбирам кое да зидаш на ЕЗЕРО
колега аз няма да се къпя в езерото просто няма възможност да стане по голямо дълбочината е 30 см а ширината 2 на 2 метра
NeoBoss - специалист
вие си решавате какво да е езерото. Аз просто се чудя защо не е 1 метър дълбоко, поне да можете водни лилии да гледате в него. На 30 см ни читава саксия ще може да се прикрие ни нищо, до дъното ще достига прекалено слънчева светлина и веднага ще зеленяса. Това езеро нали трябва да има някаква естетическа идея идея да е красиво или да е функционално, на 30см като сложиш бетон 5см , като го покриеш с речни камъни за да по красиво и естествено ще останат 10 см вода.
nv952 - майстор
NeoBoss написа:
вие си решавате какво да е езерото. Аз просто се чудя защо не е 1 метър дълбоко, поне да можете водни лилии да гледате в него. На 30 см ни читава саксия ще може да се прикрие ни нищо, до дъното ще достига прекалено слънчева светлина и веднага ще зеленяса. Това езеро нали трябва да има някаква естетическа идея идея да е красиво или да е функционално, на 30см като сложиш бетон 5см , като го покриеш с речни камъни за да по красиво и естествено ще останат 10 см вода.
аз него правя за да отглеждам растения просто искам една дупка с вода a отстрани ще го направя с цимент и тухли слагам една фонтанна помпа гардена и тва
duco - специалист
А "ти " на колко години си ?(за nv952 )Наи добре е да кажеш какво искаш да постигнеш за да ти помогнат .Ти пишеш езеро а това си е една вана .
nv952 - майстор
duco написа:
А "ти " на колко години си ?(за nv952 )Наи добре е да кажеш какво искаш да постигнеш за да ти помогнат .Ти пишеш езеро а това си е една вана .
в профила ми пише на на 17 и половина
nv952 - майстор
абе искам нещо такова viewtopic.php?f=21&t=19240
download/file.php?id=35835
schuldiner - майстор
nv, ако искаш да е зидано, без укрепваща рамка няма да стане. Много помага за тези конструкцийки, ако си ги представяш като един цял съд, който да можеш за хванеш за произволна страна и да го повдигнеш без да го разрушиш. Т.е. така и така ще правиш дъно и пояс от бетон, направо отлей цялото от бетон, щото с тухли ще стане по-дебело и ненадеждно. Както ти казах, 5-6 см са достатъчна дебелина. Подложи найлон най-отдолу на дупката да не замърсяваш бетона, армирай с готова мрежа Ф някакво (6-8, каквато намериш), при разкроя около дъното и по ръбовете свързвай с поне 10 см презастъпване на железата, вързвай ги здраво с тел, направи си маркери за дебелината и действай. Бетонът ти препоръчвам да е ръчно забъркан съвсем леко влажен, за да може да се формова на място без кофраж (да не се стича). Заглаждането е с инструмент по избор - мистрия, дървена пердашка, метална маламашка... каквото ти е удобно, но иска добро набиване/уплътняване. При втвърдяването следиш за пукнатини и своевременно ги поправяш. След два-три дена мажеш три ръце циментова шпакловка (на пречи циментова хидроизолация) и си готов. Върху шпакловката можеш да лепиш каквото си поискаш и когато си поискаш.

ПП За бетона примерно за двеста-двеста и петдесет литра (колкото ти е отливката)
- две (и половина) торби по 25 кг цимент
- три по 30 кг пясък
- пет торби филц/чакъл до 2 см размер
вода на око
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Помощ за езеро с фонтан бетон или фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: