Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
batence81 - специалист
Преди седмица работих с електрожен половин час, без да използвам маска,беше тясно за нея, а и ми трябваха ръцете. Получих добра инфекция, цяла вечер вих, сълзих и сополи вадих, накрая от ИСУЛ ми предписаха едни силни капки и след ден спане и лежане се пооправиха очите. Въпроса ми е друг имал ли такъв случай, защотото като гледам надалече и светлини ми е още размазано, все едно съм качил някой диоптър, временно ли е това или да се притесниявам?
Junak - майстор
Точно така става. Това, което ти се случва сега, е реакция на очите от капките. Поне на мен така ми обясниха. След 4-5 дена постепенно отшумя.
torbalan - Дървен философ
Стискай палци да е временно...

Баща ми редовно ги прави тези глупости... До сега винаги се е възстановявал.

От все сърце ти желая и на теб да ти се възстановят очите, но имай предвид че следващия път може да е по-лошо...

За тесните места има очила... Има и маски, дето се хващат за главата и ръцете са ти свободни...
puh4 - специалист
Ще ти мине при мен е редовна практика, напоследък почва да ми харесва. :lol:
fox_vt - майстор
А не трябва да ти е практика това щото веднъж се ослепява :!: Аз скоро така се осветих като си заварявах тръбата на генерацията на канал със телоподаващо просто няма как с маска но пък и повечето време бях със затворени очи и все пак кофти е.Пазете си очите ей от всички сетива това е най ценното :wink:
Chefo77 - майстор
Мдааа, и аз веднъж така се радвах, че нищо ми няма докато заварявах една тръба (първа и единствена заварка, но стана много добре). И вечерта едва съм заспал - сума време стоях с картофените резени на очите ...
Няма майтап, пазете си очите, че малко им трябва ... а са най-ценния сетивен орган!
batence81 - специалист
Може наистина да е от капките - тобрамицин, с антибиотик са, казаха ми една седмица да ги слагам, днес ще ги слагам за последно и ще видиме как е. Много са скъпи маските, които седят на главите, а и как ще видиш къде да започва заварката като е тъмно?
iivanov - майстор
:-D :-D :-D Ми кат са ви празни ръцете,за какво са ви очите?
nikolson - майстор
:headbash: :datz: :datz: Не се ебавайте с тези неща.Очното възпаление от осветяването е "малкия дявол".Ултравиолетовото изгаряне на ретината води до ослепяване,което е необратимо. :datz:
bigdragon - майстор
nikolson написа:
:headbash: :datz: :datz: Не се ебавайте с тези неща.Очното възпаление от осветяването е "малкия дявол".Ултравиолетовото изгаряне на ретината води до ослепяване,което е необратимо. :datz:
Потока от UV лъчи от волтовата дъга е толкова силен, че проникват и през затворени клепачи...

Като сложиш на кантара цената на три, четири опаковки Тобрекс и цената на шлем със захват за главата, мисля сметката ще излезе. От друга страна цената на маската и цената на очите са несъезмирими.
http://www.bagira.bg/1002/%D0%BC%D0%B0% ... %D0%B5-1-6

Изображение

ПП Понеже сме в "Направи си сам" мога да предложа идея:
Вземате от стара каска вътрешната част и я пригаждате към маска за работа с една ръка...

Тема "Осветяване на очи с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: