Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
И както казват умните хора - никога не е късно да станеш да смях. #-o Браво, специалисте =D> =D> =D>
kalpev - специалист
lz1tar написа:
Айде 73и 88.
Забрави да дадеш sk... :?
valentino76bs - майстор
lz1tar написа:
Контролът на достъп днеска го монтирах,тръгна,взех му парите.Благодаря на Шадоу за инфото.На въпроса какво се контролира,прекъсва се общия край на бутоните и се прекарва през реле и така бутониерата се задеиства само от програмиран чип(таг).Работя с компоненти на Леси(Валкор),в петък нямаше от захранванията затова импровизирах.Разбрах колко съм "несведущ" и че най-важното е да се лае и колко беше прав един от пишещите във форума когато написа за разликата м/у българските ,руските и английските форуми.73 и наздраве
Колега ще напишеш ли точно кой модул ползваш и по подробно как направи монтажа/къде разположи всичко/.
lz1tar - специалист
Влез в електронния магазин на Леси бг,там има дадени схемите на свързване,щом ще е на асансьор задължително вандалоустоичив четец,щом слагат контрол на достъп ясно ,че половината не плащат.Единият от вандалоустоичивите модели е BKU 217.Много място не ти трябва,четецът е ф17мм..Леси продават захранвания за асансьори кутията е малка има място да се хване във бутониерата,там имаш право напрежение 48волта,през реле прекарваш общия край на бутоните и при подаване на програмиран чип(таг-за буквоядите,философи) задеистваш бутоните за около10-15сек.,достатъчни да натиснеш желания бутон и това е цялата философия,не нарушаваш никаква конструкция и не променяш никаква схема,схемата консумира около 200милиампера ток,тъй че нищо не натоварваш.Виж за входни врати моделите са много,там деистваш спрямо вратата,дали е тоталитарна от дебели винкели,алуминиева и т.н..Ако искаш повече информация пиши на лични.
valentino76bs - майстор
lz1tar написа:
Влез в електронния магазин на Леси бг,там има дадени схемите на свързване,щом ще е на асансьор задължително вандалоустоичив четец,щом слагат контрол на достъп ясно ,че половината не плащат.Единият от вандалоустоичивите модели е BKU 217.Много място не ти трябва,четецът е ф17мм..Леси продават захранвания за асансьори кутията е малка има място да се хване във бутониерата,там имаш право напрежение 48волта,през реле прекарваш общия край на бутоните и при подаване на програмиран чип(таг-за буквоядите,философи) задеистваш бутоните за около10-15сек.,достатъчни да натиснеш желания бутон и това е цялата философия,не нарушаваш никаква конструкция и не променяш никаква схема,схемата консумира около 200милиампера ток,тъй че нищо не натоварваш.Виж за входни врати моделите са много,там деистваш спрямо вратата,дали е тоталитарна от дебели винкели,алуминиева и т.н..Ако искаш повече информация пиши на лични.
Сиреч да разбирам ли ,че може да се извика от всеки етаж и да влезеш вътре в асансьора само не действат вътрешните бутони.Предполагам не става за всички асансьори,ще ти пиша на лични.А и друго се сетих проблем ще има ли от фирмата която обслужва асансьора?
valentino76bs - майстор
Колега що не ми отговаряш на личните бе да не ме мразиш :-D или е фирмена тайна ,нали искаше на лични :) ама аз съм нахален да знаеш :)
hidrazin - майстор
Еее... Той "колегата" влизаше тук всеки ден, ама като взе вече парите на клиента що да отговаря?
Значи сте минали даже на лични. :lol: Те от Пловдив са тъй - "Тайна майна." :lol:
:partyman:
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
Еее... Той "колегата" влизаше тук всеки ден, ама като взе вече парите на клиента що да отговаря?
Значи сте минали даже на лични. :lol: Те от Пловдив са тъй - "Тайна майна." :lol:
Ай ся ти пък веднага го нареди човека ,може да има работа или нещо друго.....
hidrazin - майстор
Дааа... Може пък внезапно да се е разболял? То като се занимаваш с асансьори лесно се настива.
Много духа в тези шахти. :? Ако е така нека да бъда извинен.
А относно питанията ти. Той те е насочил:
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... rd=BKU+217
Там си пише всичко. Асансьора можеш да го викаш от всеки етаж, но не можеш да избереш етаж от кабината.
Относно дали става за всички асансьори - не виждам причина да не става. Трябва естествено да познаваш схемата на
конкретния модел.
И още нещо - всичко това се прави след съгласуване с фирмата, обслужваща асансьора.
lz1tar - специалист
Валентине,сега ще разлаем малко кучетата.Леси продават захранване за асансьори,в старите на бутониерата имаш 48 волта,понеже нямаха в момента се наложи малка импровизация,+48 първо го подадох на 7824,след това на 7812 и готово,сега ще ревнат че макса на7824 е 40волта,но г-дата или госпожите криещи се под измислени никове през живота си не са направили нито една платка и единственото което знаят е да ползват търсачката на Гугъл и да плюят.Та с тази платка работи до 11 11 и в събота си ходих до Хасково и им сложих захранване от Леси.В по-новите модели асансьори на бутоните има 12волта и дори да е отворена вратата напрежението не се прекъсва.Програмирането е много просто някои модели са с мастер карта,други са с дистанционно,трети са с клавиатура.Завиждам на хора имащи време да висят по-цял ден във форумите.С личности криещи се под измислени никове няма да влизам в полемика,ако сте мъже застанете тук с имената си и тогава спорете и раздавайте квалификации,ако не явно избивате комплекси.СК 73 88

Тема "Eл.схема на старите български асансьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: