Ел. инструментите. Консумативи.
torbalan - Дървен философ
аз канали съм копал само в условия, при които прахоляка не ме е притеснявал :)
nikolson - майстор
torbalan написа:
аз канали съм копал само в условия, при които прахоляка не ме е притеснявал :)
Е, вие в Козлодуй прахоляка го шмъркате за енфие :bulb:
radius - майстор
Днес направих опит с моя флекс, направих 2 канала на разстояние ~ 50мм и с максимална дълбочина ( както казах о/о 25мм). Това съвпада с една от преградите на Поротерм и като минах с къртача стана канал като отливка, с равно дъно. Тръба 25 мм с изолация стърчи 15мм. Дали пък не е добре или ще удебели мазилката?
Не съм уточнил и малката подробност, че на места стената е 12 см ( Поротерм) и ако се олея с вкопаването, може да падне стената.

Schuldiner, то пък остава и диск да ми дадеш, какъв е тоя среден спарки, 180мм ли? Колко вата е?
bulhomes2 - майстор
torbalan написа:
ми иди му на гости :)

от теб каналокопача - от него червеното вино и мезето :)
Май по-добре за него да си купи някой от 200-300 лв. :lol:
schuldiner - майстор
bulhomes, май на теб ще ти идваме на гости тези дни...

radius, вземи шлайфа, купи диск, а като си свършиш работата ще ти го платя, че на теб за какво ти е без машина.
bulhomes2 - майстор
schuldiner написа:
bulhomes, май на теб ще ти идваме на гости тези дни...
Заповядайте :drinkers:
radius - майстор
Оказа се, че Киров нямат машини под наем във Варна, а и за мен ще е трудно да реша за всички канали наведнъж, затова минах на варианта вземи от приятел голяма машина, купи диск и се приготви със защитни средства.
Това ще ми пази гърдите
Изображение
Очите са оборудвани със скиорска маска, дрехите са ми най-окъсаните :lol: . Ще докладвам тия дни как върви вкопаването.

Я да не отварям нова тема да питам тук - може ли канал 50мм на мивка, да си върви с наклона от 2% и вместо да чупи право надолу да се включи в друг хоризонтален канал 50мм, да направи наклон 50% ( демек 45 deg) и така да се влее в другия?
С други думи пътя на водата ще е по наклон 2%, после 50% и после пак 2%. Дали това няма да създава шумове?
radius - майстор
Направих канали слънце, но за праха няма да говоря.
Прикачен файл:
IMG1648.jpg
Личната защита беше на ниво, нямаше оранжеви сополи.
Добре стана, сега чета темата за избор на прахосмукачка и май едно Керхерче 3200 ще е удачно за полупрофи като мен :) . Все пак става и за след строежа ( ако изобщо изкара дотогава).
Ето канал в единички
Прикачен файл:
IMG1653.jpg
А този сюреализъм
Прикачен файл:
IMG1651.jpg
се превърна в това
Прикачен файл:
IMG1656.jpg
.
Spokoiniq - майстор
Сложи си разводката с Нибко тръби и нямаш грижа с дълбочината, и си го редиш като пъзел.
radius - майстор
Мерси за акъла. Вече я понаправих с FV Plast и чудото на лепачките - Raider. Ще пусна снимки, но ми остана още някои интересни места и ми се иска да ги завърша, да не урочасам работата.
Вие почиствате ли фитингите и тръбите със спирт преди лепене? Че аз от четене на инструкции, дотам я докарах. Само дето контактен термометър не си намерих :lol: .

Тема "Ъглошлайф -> каналокопач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: