Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Лазаре, говориш като инспектор /или си такъв?/.
1. Половината от наредбите и правилата са тъпи и безсмислени, направени само за да оправдаят бюрократите. Ако ги нямаше и тях нямаше да ги има и за това те постоянно си добавят нови.
2. Бих намалил числото с 1/4, ако проверките се извършваха компетентно и не формално. А това не е така.
3. Идва другарят /другарката/ Х да ме проверява и сам не разбира какво точно прави. Говори със заучени термини и постоянно сверява с разни документи.
4. Като дойде този т.н. оторизиран специалист, да не би да разбира от автоматика повече от мене? Само дето си е изкарал тапия. Аз имам тапии за заварчик, кранист, зидаро-мазач и кофражист, оценител на недвижими имоти, професионален шофьор... Още да изброявам ли? Жичкаджийските не ги броя.
Мога да пиша и 5 и 6, и 7, но става досадно.

Ти си бил свидетел и няма да отречеш: - едно време, за да си купиш газова бутилка от топливо, трябваше да си изкарал кратък курс за работа с газови уреди..... Ти ако не си, аз съм карал такъв курс и зная как протича той и какво се говори там.
В СССР беше, като получаваш жилището, то е централно газифицирано и монтирана газова печка и бойлер на някои места. И можеше да си готвиш, къпеш - без курс....
Айде стига толкова, че оспамих темата.

PS Mного пъти сме говорили за това - ако можеш, кажи на човека каквото пита, но без нравоучения!

Колега marea-ta, БВ и ОВ на мене не ми говори нищо, макар че имам представа за какво става въпрос. Има още един термодатчик, който е авариен, докато тези регулират. Потърси на руски и сигурно ще намериш каквото търсиш. Но най-простото и правилното е, да отидеш в сервиз или магазин и да купиш същият датчик. Това значи параметри, закрепване и т.н.. И си го сменяй със здраве.
marea-ta - специалист
колега изцяло съм зад мнението ти просто ще питам и другаде.съжалявам че раздразних някои, но не мисля ,че някои с един курс колкото междучасие в булгаристан е специалист, е няма да стане тая па ако трябва да сме в сивата там ще сме, аиде със здраве
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, съжалявам, че се обадих :cool:
2v6 - майстор
marea-ta написа:
колега изцяло съм зад мнението ти просто ще питам и другаде.съжалявам че раздразних някои, но не мисля ,че някои с един курс колкото междучасие в булгаристан е специалист, е няма да стане тая па ако трябва да сме в сивата там ще сме, аиде със здраве
Можеш ли да сложиш една снимка на датчика?
Имам същата марка котел. Ако датчика е същия ще му измеря параметрите на моя.
Най-вероятно е някъкъв полупроводников NTC, дето ги изхвърлят с климатиците. Нови струват под 10 лв.
marea-ta - специалист
по-късно ще го снимам, ама вече го купих от овергаз за 24 и кусур лева, еи за туи неща да работя с такива специалисти.Важно е да държат работата си в таина щото ако всички знаят колко са прости сложните неща много хора ще минат на боб/така е с 99% от занаятчииските професии/
2v6 - майстор
marea-ta написа:
по-късно ще го снимам, ама вече го купих от овергаз за 24 и кусур лева, еи за туи неща да работя с такива специалисти.Важно е да държат работата си в таина щото ако всички знаят колко са прости сложните неща много хора ще минат на боб/така е с 99% от занаятчииските професии/
Ако датчика е оригинален (или просто го монтираш лесно и заработи без проблеми) цената не е висока!

Тема "температурен датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: