• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jakuzi - специалист
jekasus написа:
ivanvasilev1970 написа:
Мислех да поставя и воден фълтър...

Това също ме притеснява, ако сложа тоалетната с гръб към куфара. Този филтър все пак трябва да се обслужва.
Може би Jekasus ще каже, че и него мога да вдигна нагоре...
Плочките са ми 20х62.5 см. Според вас дали рещението за ревизонния отвор -1 2 плочки залепени предварително помежду си и захванатаи с магнит за куфара е добро?
Мда, аз съм по лудите идеи :-D Толкоз празно място да стои без да използва :lol: .
И аз клоня към идеята на marmoz за панти, че с тия магнити не е чак толкоз сигурно.
jakuzi пък е дал филтри, дето рядко се виждат по магазини.
Филтъра и online може да се купи ,след публикацията се усетих ,че е :? малко ...скъпичак.
http://www.agrocomers.com/site/index.ph ... _subcats=1
ivanvasilev1970 - специалист
Ето как го направих:
Прикачен файл:
wf2.JPG
wf2.JPG (85.59 KиБ) Видяна 2629 пъти
Имам малко още лепене в долния участък
chapara - майстор
Е добре де , защо го изпъчи филръра толкова високо, за да уголемиш ревизията ли? Спусни го м/у водомерите :?
jakuzi - специалист
Добре си го направил,но ревизията ще е доста с големи размери,от филтъра до последния холендър :?

Извън темата:Модератори защо,когато пиша с малки букви и на място използвани препинателни знаци ,при изпращане-публикуване излиза съвсем друго нещо. :sad:
П.П Колегата Чапара е потвърдил.
Здравейте,
И аз доста се чудих къде да поставя този филтър...
Представях си ревизионния отвор на база размера на плочките 20х62 см...
Достигнах до извода, че една плочка няма ми стигне за ревизионен отвор. Дори и да смъкна филтъра между водомерите.
Прикачен файл:
wf3.JPG
wf3.JPG (80.98 KиБ) Видяна 2615 пъти
От друга страна филтъра има един "О" образен ключ за развиване на буркана...Когато пробвах да го вкарам на филтъра се оказа че Т-етките на магистралния водопровод запират.

Посъветвайте ме какво да направя, за да оптимизирам разположението в същото време ревизията да е ок спрямо размера на плочките.
VLADO66 - майстор
Направи водна проба като затегнеш филтъра с ръка-този ключ може да не ти трябва.
Здравейте,
Вчера направих водна проба по съвета на Владо. Не се получава без ключ-сълзи.
Бихте ли драснали на снимката как да разположа профилите за скелета на куфара и какви са вариантите за ревизионен отвор при сегашното положение на филтъра и при положение максимално смъкнат филтър (може да намеря друго решение за затягане-да помоля жената да го стегна например :) ). Плочките са ми 20х62.5)?
VLADO66 - майстор
Махни го този филтър от там и го сложи в кухнята в шкафа под мивката.Не ти е нужно(и финансово оправдано) да филтрираш всичката вода.
ribnikolaevi - майстор
VLADO66 написа:
Махни го този филтър от там и го сложи в кухнята в шкафа под мивката.Не ти е нужно(и финансово оправдано) да филтрираш всичката вода.
При това на отделен чучур, някои системи филтри си вървят с тях, ще се ползва само за пиене и готвене. За миене не е нужно водата да е филтрирана, нито за съдомиялната. Така ще падне разхода за смяна на филтри, че си е дръвце ...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: