• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lordvlad - напреднал
Това за къща на един етаж от 60кв. ли става на въпрос или за 2 етажа по 60кв? Ако е един етаж от 60кв. е страннно решениеро да сложиш цял котел, който сигурно е с доста прилична мощност. Аз утоплявам 55кв. с бойлер и държа 22-23 градуса и миналата година изхарчих 2500кг. за целия сезон. Използвам камина с водна риза 13КВ + 3КВ отдадена мощност и работи на най-ниската степен защото ми е прекаленo мощна. За подчертаване нямам външа изолация а стените са тухла единичка. И аз имах подобен проблем, когато ми предозираше първоначалното зареждане с пелети, пелети се запалваха с взрив в камината и ми изтупваше прахта :-D . Но след корекция на количеството полети и скоростта на вентилатора при палене всичко вече е наред.
FeniX - помощник
lordvlad написа:
Това за къща на един етаж от 60кв. ли става на въпрос или за 2 етажа по 60кв? Ако е един етаж от 60кв. е страннно решениеро да сложиш цял котел, който сигурно е с доста прилична мощност. Аз утоплявам 55кв. с бойлер и държа 22-23 градуса и миналата година изхарчих 2500кг. за целия сезон. Използвам камина с водна риза 13КВ + 3КВ отдадена мощност и работи на най-ниската степен защото ми е прекаленo мощна. За подчертаване нямам външа изолация а стените са тухла единичка. И аз имах подобен проблем, когато ми предозираше първоначалното зареждане с пелети, пелети се запалваха с взрив в камината и ми изтупваше прахта :-D . Но след корекция на количеството полети и скоростта на вентилатора при палене всичко вече е наред.
Знам, че губя топлина, но цялостни ремонти не виждам смисъл да правя. Къщата е изолирана с добра дограма.
Предполагам, че топлината отива в тавана, който е гредоред със замаска от пръст и в пода.
За пода поне се усеща, въпреки че има дебело душеме.
Знам че мощността ми е голяма, но ще се добавя още едно помещение от 30кв.

Значи доколкото разбрах решението е да се намали количеството пелети и да се затворят всички отвори на котела, т.е. вентилацията да става само през горелката.
Идеята е да мога да горя пелети на по добра цена.
sensi - специалист
Вярно, че темата се разводни и е за друг раздел. Кажете от къде взимате пелети. Производители и търговци полудяха. Вече няма пелети под 400 лв. Не ми се мисли какво ще бъде зимата.
lordvlad - напреднал
Аз тук купих от тук в Перник някакви турски бор и дъб или бук. По 428лв тона го продават. От 1 месец следя цените и постоянно вървят на горе, така че не се чуди много.
FeniX - помощник
Относно цените, на пелетите - на разклона за Лозен има
сръбски букови на 460лв. тон
и румънски пакетирани у нас - http://www.eec-bg.com/index.php/peleti - на цена от 470 - пише че са на същата фирма която произвежда тези в баумакс и изглеждат по същия начин.

Относно моя проблем с детонациите, мисля че вече е решен.
Затворих вратичката за вентилация на котела и намалих количеството пелети за запалване на минимум.
Сега дори не се разбира, кога се запалват няма никакъв звук.
При сръбските пелети излезе малко дим преди да се запали, но това може да е и от непочистения комин. Във всеки случай запалването беше безшумно.

п.п Да попитам ако някой си е купувал скоро гъвкав маркуч за шнека на Ерато, че моя е сдал багажа.
LazarGanev - "Велик майстор"
FeniX написа:
п.п Да попитам ако някой си е купувал скоро гъвкав маркуч за шнека на Ерато, че моя е сдал багажа.
Какво точно те интересува?
FeniX - помощник
LazarGanev написа:
FeniX написа:
Какво точно те интересува?
Колко струва и от къде в София да си го купя.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тук има списък на част от дистрибуторите, цената е 52.80лв:
http://www.erato.bg/otoplenie/bg/distributors.php
sensi - специалист
Здравейте колеги, запалихме горелките и дойде времето да видим кой какви пелети е купил. Споделете какви пелети сте купили и дали са читави. Аз купих от един производител в с. Елшица и като гледам има доста шлака, но не ми пречи да почиствам пепелника всеки ден.
digitalpr - специалист
Вторник настройват моята и ще дам мнение след това. Пелетите са от Скравена.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: