• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Emerald - модератор
Стига бе Велси, какво значи "налепете нещо отвътре"? Какво да е това "нещо" според теб и по какъв начин ще реши проблема?
hygro - майстор
emergency_bg написа:
във стаята според мен няма висока влажост, климатикът изсушава, дори вечер устата ми пресъхва. :?
Ето това просто приборче за няколко лева дава обективна информация:

Прикачен файл

thermo-hygro.jpg
Термохигрометър
thermo-hygro.jpg (37.26 KиБ) Видяна 7872 пъти
8180 - майстор
Здравей Хигро,
Къде ги дават за няколко лева - при Вас ли?
hygro - майстор
8180 написа:
Здравей Хигро,
Къде ги дават за няколко лева - при Вас ли?
Замислял съм се да ги предлагаме, но интересът е слаб. Засега имаме само професионална техника, която за съжаление не е за няколко, а за няколкостотин...

Подобни уреди съм виждал в TCM, по сувенирни магазини, магазини за по един лев и т.н.

По-долу един, който си поръчах от TCM. Има и барометър.

Прикачен файл

present-11.jpg
Баро-термо-хигрометър TCM
present-11.jpg (35.05 KиБ) Видяна 7851 пъти
velsi - Почетен майстор
А според тебе вярно ли показват?
hygro - майстор
На света няма прибор, дето да показва вярно :-D

Погрешността на горните е доста висока, ама нали имам и професионални уреди, тарирах TCM-ския с тяхна помощ и сега работи доста добре.
velsi - Почетен майстор
Е, значи ако един ден си купя такова ще ти го пратя да ми го калибрираш. :-D
emergency_bg - специалист
отвън всички фуги са затворени, значи остава да е вярно предположението за термомост от топла и студена стена, и конденз долу в ъгъла между тях, от което се получава мухъл. Мисля си че в този случай най-доброто решение би било да сложим фибран и на стената около прозореца, така цялата стая ще е топлоизолирана. Въпросът е, че точно приключихме ремонта, както се вижда на снимката, изравнявахме, лепихме плочки, правихме фриз, перваз, боядисвахме. И сега за да сложим фибран, трябва да изкъртим всичко, защото не искам да вдигам нивото нито см повече.
Какво ще кажете за вътрешна изолациа на проблемната стена? Вариантите на които се спрях са депрон 6мм или термокерамична боя. Моля за вашето мнение, а също се чудя дали термомакс или термошиилд би имала ефект, ако се постави отвън, и по този начин не нарушавам почти нищо от направеният вече ремонт. кажете си мнението
  • 1
  • 2

Тема "мухъл във хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: