• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
schuldiner написа:
nv, ако искаш да е зидано, без укрепваща рамка няма да стане. Много помага за тези конструкцийки, ако си ги представяш като един цял съд, който да можеш за хванеш за произволна страна и да го повдигнеш без да го разрушиш. Т.е. така и така ще правиш дъно и пояс от бетон, направо отлей цялото от бетон, щото с тухли ще стане по-дебело и ненадеждно. Както ти казах, 5-6 см са достатъчна дебелина. Подложи найлон най-отдолу на дупката да не замърсяваш бетона, армирай с готова мрежа Ф някакво (6-8, каквато намериш), при разкроя около дъното и по ръбовете свързвай с поне 10 см презастъпване на железата, вързвай ги здраво с тел, направи си маркери за дебелината и действай. Бетонът ти препоръчвам да е ръчно забъркан съвсем леко влажен, за да може да се формова на място без кофраж (да не се стича). Заглаждането е с инструмент по избор - мистрия, дървена пердашка, метална маламашка... каквото ти е удобно, но иска добро набиване/уплътняване. При втвърдяването следиш за пукнатини и своевременно ги поправяш. След два-три дена мажеш три ръце циментова шпакловка (на пречи циментова хидроизолация) и си готов. Върху шпакловката можеш да лепиш каквото си поискаш и когато си поискаш.

ПП За бетона примерно за двеста-двеста и петдесет литра (колкото ти е отливката)
- две (и половина) торби по 25 кг цимент

- три по 30 кг пясък
- пет торби филц/чакъл до 2 см размер
вода на око

много благодаря като го направя на пролет ще кача снимки
NeoBoss - специалист
nv952 написа:
абе искам нещо такова http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 21&t=19240
http://www.napravisam.bg/forum/download ... p?id=35835
и как виждаш това да стане със фолио ако не е тайна че темата ти е с такова заглавие..... и това е шадраван не езеро.
nv952 - майстор
NeoBoss написа:
nv952 написа:
абе искам нещо такова viewtopic.php?f=21&t=19240
download/file.php?id=35835
и как виждаш това да стане със фолио ако не е тайна че темата ти е с такова заглавие..... и това е шадраван не езеро.
темата е за да избера дали бетон или с фолио как е по добре защото аз няма да гледам никакви растения просто вода и помпа и малки речни камъчета смятам да налепя по края
NeoBoss - специалист
пак питам, как може този шадраван да стане с фолио ???? :lol: :lol: :lol:

това можеш да го направиш само със бедон, фолиото се използва за направата на езера. Колегата ти е обеснил какво да правиш въпреки че ми се вижда 5см. малко за дебелина на страните.
nv952 - майстор
NeoBoss написа:
пак питам, как може този шадраван да стане с фолио ???? :lol: :lol: :lol:

това можеш да го направиш само със бедон, фолиото се използва за направата на езера. Колегата ти е обеснил какво да правиш въпреки че ми се вижда 5см. малко за дебелина на страните.
Εй не можем да се разберем
Първоначално бях решил да използвам фолио защото има на 50 см от дупката засята малка череша ,но после се спрях на бетона а 5 см е май е за дъното доколкото разбрах.
Пък то така или иначе ще копая друга дупка заради черешата ...а относно шадрафана няма да е същия като на снимката мисля да бъде в земята към 35-40 см и над земята към 15-20см
mladkal - майстор
1. целите определят средствата. В условия на така поставена икономическа криза- средствата определят условията.
2. Направата на плитко езеро 30-50 сантиметра (водонепропусклива локва -според мен -нека не звучи обидно) е едно почти безпредметно начинание. Единствено минуси -събираш комари и оси, смрад и миризлив жабуняк.
2а. Анализираш минусите и (след две ракии) стигаш до извода, че трябва да имаш и рибки, за които да полагаш минимум грижи, а те да са живи здрави ..и да плуват. Плуват-лятото, докато щъкаш из градината и се радваш на хубавото време. Ама тогава вече сядаш и четеш из форумите по акваристика и стигаш до извода, че ти трябва дълбочина (поне 120см); нужната флора и филтрация (помпи;филтри и т.н)
3.нищо лично. Парите и избора са си твой. Аз само нахврълих насоки за размисъл. четенето, търсенето и левчетата са си от теб.
Поздрави-Младен от центъра на Стара Загора :)
nv952 - майстор
Вече купих помпата!Тя е на гардена FP 1500л/час 25W

Прикачен файл

P190113_1404.jpg

Прикачен файл

P190113_1403.jpg
monilan - специалист
Добре си се захванал и ти желая успех. Едно предложение от мен: защо не натрупаш изкопаната пръст отстрани на езерцето на едно място, като изградиш мини басейн с по високо ниво също покрит с цимент.Така водата изпомпвана от основния басейн ще се стича надолу, като естетическия ефект ще е много добър. Естествено като покриеш всичко с различни по големина камъни. Напролет ще следим развитието на проекта. Радостното е, че има и млади хора, които искат да сътворят нещо хубаво, а не са само да мислят за щуротии и да рушат. =D>
nv952 - майстор
monilan написа:
Добре си се захванал и ти желая успех. Едно предложение от мен: защо не натрупаш изкопаната пръст отстрани на езерцето на едно място, като изградиш мини басейн с по високо ниво също покрит с цимент.Така водата изпомпвана от основния басейн ще се стича надолу, като естетическия ефект ще е много добър. Естествено като покриеш всичко с различни по големина камъни. Напролет ще следим развитието на проекта. Радостното е, че има и млади хора, които искат да сътворят нещо хубаво, а не са само да мислят за щуротии и да рушат. =D>
Ще обмисля идеята ти,но реших да не правя езеро а фонтан с диаметър 2 м в формата на кръг.Другото е ,че където искам даго направя няма място просто двора не позволява по големи работи Изображение снимката е от тази тема защото ще правя и автоматично поливане на тревата с електро магнитен клапан.viewtopic.php?f=29&t=36174&start=40
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Помощ за езеро с фонтан бетон или фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: