• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
днес за първи път запалихме камината,затворена система
имам въпрос -има ли връзка между налягането в системата и температурата която достига системата
защото от миналата година ми прави впечатление, че като запаля камината, системата поддържа 70 градуса без усилия и налягането доста е паднало 0.5 при незапалена и 1 бар при запалена система
а преди системата поддържаше 60 градуса, повече трудно минаваше, поддържаше 1 бар при незапалена и 1.4 при запалена
та се чудя каква е връзката и ако има такава, как да вдигна налягането в системата
защото тръбите са с алуминиева вложка и това постоянно поддържане на по-висока температура, не е добре за тях
iliana - специалист
нека някой да се включи, моля
от какво може камината да поддържа 70 градуса и това с пет цепеници
VLADO66 - майстор
Пълначката я затвори и допълвай на ръка,защото ако стане някъде теч у вас ще имаш езеро.Голямата разлика в налягането отдавам на това че е изпуснал въздуха в затворения разширителен съд.
iliana - специалист
винаги разликата вналягането при запалена -незапалена система ми е било 0.5
въпросите са няколко
защо при няколко дървета ми вдига 70 градуса, може ли да имам запушен филтър или въздух в помпата, защото шуми малко странно
другият въпрос е 1 бар при запалена система , какво може да се случи ако работи при такова ниско налягане
днес доста изчетох за връзката между налягането на разширителния съд и налягането в системата, и се обърках още повече
разширителния съд ми го проверявах пролетта и си беше ок
ESPACE - майстор
Как точно го провериха?
filmatoplo - майстор
Ако камината вдига 70 градуса на изхода , загрява ли радиаторите в горната част на 70 гр , и връща ли 50-55 градуса от радиаторите в долната част на камината .Ако прави това -значи ти работи добре , налягането в инсталацията си е отделна работа ,зависи първо -какво максимално налягане и дава производитела на камината -такъв предпазен клапан слагаш , а статичното налягане в инсталацията студена е 0,8 -1 бар по надолу , предварителното налягане в мембранния съд е на половина от статичното ,приблизително обема на съда минимум 1литър на киловат .Ако смятате друго яче :wink: .
iliana - специалист
filmatoplo честно да ти кажа не разбрах повечето неща
в къщи нищо не разбираме от камини, обадихме се на майстора-каза естествено че няма да дойде, да обезвъздушим помпата и изчистим филтъра
имаме лампа към помпата която свети, така че няма начин да не работи помпата
интересно че вече цял час откакто загасна камината, температурата си стои на 60 градуса
а за налягането не знам вече, при запалена дига не повече от 1 бар
filmatoplo - майстор
Светене на лампа в паралел с помпата показва само че ходи електричество към нея :wink: , но по принцип може да заседне ротора -и лампата пак да си свети .Ако се съмнявате че не върти -се отвива болчето на помпата и с по тънка отверка се бръква вътре и рестартирва ротора :wink: .Тя работата на помпата се познава само при допир на самата помпа , и промяна на скоростта , но все пак който не го е правил може да се обърка.
iliana - специалист
да точно това е казал майстора с тънка отверка-ама не знам дали ще можем да го направим
помпата я настроих ръчно да включва на 50 градуса, ама вече е под 40 пък не изключва
да сигурно има проблем с нея
нека ако някой в района на пловдив, има желание да ми поддържа системата, ми пише на лични
big_death - специалист
Как да разберем дали помпата работи?!- Ами то ще се чуй ! -дето викат старите хора .:) Ако не работи ще почне да чука и фъска .:)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да разберем дали помпата работи?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: