От мобилни телефони до цифрови камери
petkomz - специалист
Ето какво намерих в нета:http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2 ... lite%20374
miroton - майстор
Тия импулсни вървят по 5 лв,ще излезне поевтино да го купиш отколкото да се пробваш да го ремонтираш.
Нови ДВД вървят по 35 лв с 2 години гаранция и място за флашка.
petkomz - специалист
Дай едно за 5 лв. , веднага купувам! А относно цените на двд-тата съм съгласен че е така, идеята е да се опитам сам да го поправя!
hidrazin - майстор
а ти ако искаш кажи как да измеря диодите, ако ли не жив и здрав!
А колко е лесно да потърсиш във форума, а не да чакаш на готово.
Как мога да проверя диода?
Четеш за диода, проверяваш всички и задължително сменяш интегралата. Предполагам е някакъв евтинджос VIPER22A
Кондензатора най-вероятно е здрав. Почисти го от чернилката.
Сложи нов башон. :cool:
Пускаш през ламба и се кръстиш да не свети.
:partyman:
petkomz - специалист
hidrazin написа:
Четеш за диода, проверяваш всички и задължително сменяш интегралата. Предполагам е някакъв евтинджос VIPER22A
Кондензатора най-вероятно е здрав. Почисти го от чернилката.
Сложи нов башон. :cool:
Пускаш през ламба и се кръстиш да не свети.
За диодите видях как се мерят, благодаря, но не разбрах да ги свалям ли, така както са на платката както писах по-горе показват почти едно и също 755 в едната посока и 782 в другата, като има разлика между четирите диода в порядъка на няколко единици. Уреда е на позицията за мерене на диоди. Под всички разбираш четирите от греца или всички от платката?Интегралата е точно тази!
hidrazin - майстор
Сваляш ги или поне им отпояваш единия крак и го вадиш. Проверяваш четирите от греца и другите два
в топлата страна - преди трафа.
petkomz - специалист
:thumbs: ясно, утре ще пиша какъв е резултата!
petkomz - специалист
И така... първо се извинявам за закъснелия отговор! ДВД-то вече работи. В събота преди обяд се сдобих с друго захранване което ми изпрати bdimov , с малко преправяне го сложих и ДВД-то заработи. Обаче от любопитство исках да възстановя и старото захранване. Свалях и мерих- всички диоди здрави, викам си взимам една интеграла за 2 лева и пробвам, ако стане добре ако ли не здраве! Отивам до Враца за части и тия като ми обадиха една цена от 7 лева се опулих :shock: ! Казвам им че в сайта на Елимекс е 1,60 и как може да е такава разликата, те само вдигат рамене и "при нас цената е такава", естествено не я купих, ще търся по-евтина и ще пиша какво е станало.
Благодаря на todortv и hidrazin за съветите и на miroton и bdimov за захранването!
petkomz - специалист
Имам още няколко неща за поправка и за да не отварям нови теми ще използвам тази.
Въпросът ми е следният: Касетофон със CD (някакво менте-марка ТСМ) не чете дисковете всеки път. Понякога изписва "грешка" като сложиш диска, друг път тръгва, като "скача" постоянно. Като го наклоня под ъгъл около 45 градуса (повдигната предната страна) като че ли тръгва по лесно и започва да свири без да скача, така като зацепи го връщам в хоризонтално положение, след което си свири. Възможно ли е лещата да е за чистене или си има друг проблем и как е най-правилно да се изчисти, то май си е доста деликатна работа? За смазване на механиката какво се използва? Утре ще кача и снимки.
hidrazin - майстор
Абе Петко, ти да не отвори сервиз след като смени изгоряло със здраво захранване? :-D

Тема "Замяна на предпазител в NEO DVD-S60?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: