• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
bulhomes2 - майстор
Малко е сложно с маркуча, защото диаметъра на фланеца и на тръбата на карбуратора са различни. Или ще подлагам разни междинни маркучи на карба да стигна до по-големия диаметър, или ако може - ще стръгна фланеца да падне на по-малкия. Оригиналния "маркуч" е вулканизиран челно за фланеца.
nikolson - майстор
Вюрт имат такива лепила.Друго ,което ми идва наум е sun-fix.Мисля имат такива лепила.
http://sun-bulgaria.com/categories.php?CategoryID=222
Гледам,обсъждан е подобен казус тук:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 445&page=3
bulhomes2 - майстор
Тъй. Вчера пробвах с един силикон, с който си лепя едни алуминиеви ламарини - някакъв Момент Фикс беше. Имах го и рекох да пробвам първо с него. Изглеждаше добре. Днес го напънах да го разлепя - стоеше здраво. Тествах го на 30-40 км преходче и се разлепи. Продължавам със следващия.
hladnia - специалист
bulhomes2 написа:
На моторетката се е разлепил тоя чарк. Разлепило се е границата гума-матал, която се вижда. Това е преход от карбуратора към цилиндъра.
За да се къса явно има напрежение (разместване,напън и др.)
Ако това което съм отбелязал се разлепва можеш да опиташ със ламаринена скоба по размера натегната с болт.
Изображение
bulhomes2 - майстор
Тая периферийка не е определяща. Тя е люспа, явно появяваща се технологично при вулканизирането на гумата към метала. Държащата част са челата на фланеца и гумената тръба.

Следващото с което пробвах беше някакво лепило на Рейнц. На 3-4 кратки карания - засега държи. За резерв съм си взел един силиконов преход, който много точно пасва и на двата диаметъра. Дават му да издържа 250°С.
pivanov - помощник
Опитай с течен каучук , този дето лепят стъклопакетите на дограмите. Аз съм лепил на желязо и държи доста здраво. Успех.
bulhomes2 - майстор
Това Рейнц-а се оказа успешно. Още е залепено. 15-16 лв струва (май) и го има по мототехниките.
  • 1
  • 2

Тема "Залепяне или вулканизиране на гума към метал - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: