• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 103
Всичко за този вид строителство.
stivemaster - майстор
AntonBM написа:
Нямам много време и по-рядко чета темата, но днес видях къщата от неопор. Пламне ли нещо в тази къща, нищо няма да остане. Класа на реакция на огън на този материал е „Е – със значителен принос към неконтролирано горене” за справка ТУК.
Не ми се цитира противопожарната Наредба Iз-1971, но съгласно нейните норми няма как такава сграда да се узакони. То с правилните „връзки” в България всичко е възможно, но аз не бих рискувал да живея в това нещо! Едно късо съединение (кабелите сигурно са в стените) и няма да сваря да изляза навреме. Шумо-изолиращите качества на този материал също не са от най-добрите...
Рекуператорите на пасивната къща няма да образуват конденз ако свежият въздух преди да достигне до топлообменника минава през подземно положена тръба. На теория все пак има някаква много малка вероятност там да се образува конденз, но това може да се случи само при екстремални условия, които теоретично са за кратко време. В тази връзка, се съмнявам да не са предвидили кондензна вана и отвеждане на конденза в канал от рекуператора, но не споря. Възможно е и с малък ЕЛ. нагревател този конденз да се изпарява. Така, че точно там проблем с развитие на бактерии почти няма. Много по-вероятно е да се образуват във вътрешното тяло на климатик, но от това не са започнали да измират масово хора, така че излишно се опасява Vlado66.
П.П. Радвам се, че темата се съживи. Беше започнала да „умира” в раздел Отопление.
Добре бе колега тъй като пак тръгна по твоя начин на мислене на какъв клас на реакция на огън отговаря тази http://10536.bg.all.biz/goods_kyshta-dy ... rettyPhoto къща и другите от този вид .Моля отговори ясно и точно без заобикалки .
Освен това да не излезе че са несравними, ето същата къща но описана по друг начин - http://www.ibt.bg/pages/products_bg.php и класа на реакция http://www.ibt.bg/pages/advantages_system_bg.php?p=3#pp .
Оказва се че съвсем спокоино ще си я регистрират хората, което значи че грубо преувеличаваш пак.
Tsilkov - майстор
stivemaster обърни внимание на факта ,че дори в посочения от теб линк покривът е даден с минерална вата!Пожароустоичивостта която си дал е на "двоен панел".
С наредбите може да се надлъгвате/да се змаеряте/да си ги мерите колкото си искате ,ама второто изречение на Антон съдържа всичко относно представената по-рано снимка. Които не му се вярва да вземе две идентични като размер парчета стиропор и дърво (примерно 5Х10Х50 см) и да ги опре вертикално и/или като греда.После пали с горелка и сам си прави изводите.
P.S.Темата е пасивна къща ,а не на коя строителна технология и е "по-голям".
P.S.2 Ако питаш Фло пък след третата година тая къща е напълно негорима защото ще се е самоизяла от непълната полимеризация :lol:
gechev - специалист
Наберете думичките "хромая лошадь" и четете за циано водородна киселина, и 156 човешки живота и си мислете за комфорт в стиропор. Пази Боже !
Фло - специалист
Tsilkov написа:
P.S.2 Ако питаш Фло пък след третата година тая къща е напълно негорима защото ще се е самоизяла от непълната полимеризация :lol:
Не съм казвал никъде ,че след третата година стиропора няма да гори.Не си ги измисляй!След третата година,докъм осмата стиропора ще има същите характеристики на топлинно съпротивление като итонга,щото втвърдява и отделя вода при стареенето. Пластмасите стареят Цилков,всички пластмаси,а стиропора си е вид пластмаса,ако не ти е ясно.
stivemaster - майстор
Цилков не се прави на наивен или пък ти е спаднала батерията я се стегни малко този стиропор които виждаш няма досег с евентуалния огън защото целия е измазан с няколко см. армиран торкретобетон или аз лично (но за неносеща стена) предпочитам гипсова мазилка.И не ни изнасяй лекцията за негоримата чамова ламперия моля те !
Tsilkov - майстор
Ако говориш за линка на infomar аз поне там не виждам нищо такова :?
stivemaster - майстор
Ами той не е цитирал точно целия текст намери си статията и я прочети !Нима смяташ че върху арматурните мрежи от двете страни направо се боядисва?
ribnikolaevi - майстор
stivemaster написа:
Цилков не се прави на наивен или пък ти е спаднала батерията я се стегни малко този стиропор които виждаш няма досег с евентуалния огън защото целия е измазан с няколко см. армиран торкретобетон или аз лично (но за неносеща стена) предпочитам гипсова мазилка.И не ни изнасяй лекцията за негоримата чамова ламперия моля те !
Баси, торкрет?! За къща ?! Ново строителство?! ... Докъде се е развил човешкия гений. Докато аз си правя ремонтче вкъщи и не следя материята, торкрета вече станал материал за строителство на къщи ... :supz: :prayer:
Досега бях чувал да се ползва за усилване или възстановяване на носимоспособността на съществуващи конструкции отвън, както и за тунели вътре (под земята).
Да не излезе после, че парите свършили след торкретирането и няма пари за плазма ...
stivemaster - майстор
Целта колега е с две армирани покрития отвън и отвътре по около 3 см. да докарат усилията сметнати от конструктора.Има и мазилки които "минават" за торкрет а се нанасят с обикновена машина - просто са фибрирани полимеризирани и стават много здрави.
ribnikolaevi - майстор
stivemaster написа:
Има и мазилки които "минават" за торкрет а се нанасят с обикновена машина - просто са фибрирани полимеризирани и стават много здрави.
Можеш ли да дадеш инфо за тези мазилки, ще спестиш милиони левове на много фирми само в България? Че торкрета си е дръвце като цена.
stivemaster написа:
Целта колега е с две армирани покрития отвън и отвътре по около 3 см. да докарат усилията сметнати от конструктора.
Мислиш ли, че някаква циментополимерна смес, дебела 3 см, ще има конструктивен характер?
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: