Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
marmoz - специалист
Стъклопакета е добър,макар че аз съм много против К стъклото/лично мнение/ иначе за 4сезона :2thumbs: ,ако имаш въжможност кажи им да ти сложат обков MACO,няма да имаш никви ядове :),GU и sigenia доста има да го гонят докато го стигнат :)
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Стъклопакета е добър,макар че аз съм много против К стъклото/лично мнение/ иначе за 4сезона :2thumbs: ,ако имаш въжможност кажи им да ти сложат обков MACO,няма да имаш никви ядове :),GU и sigenia доста има да го гонят докато го стигнат :)
ОК, благодаря за съвета :drinkers: , утре ще им звънна и ще питам за обкова. Ако е друг ще искам този който ми препоръча. Грешката е моя, че не се поинтересувах предварителнно точно какво да изисквам, но да се надявам, че всичко ще е наред. Нали знаеш някой са доволне от дадена фирма други не, както и за изработката и поставянето :lol:.Разни хора, разни идеали :lol:
Stefan_62 - майстор
Здравейте, майстори! Тъй като съм вече към края на ремонта и остана да се поставят старите външни ролетни щори върху ПВЦ дограмата, съм изправен пред една дилема. Старите ръкохватки за вдигане и спускане на щорите са с плоско въже с ширина около сантиметър, но ми казаха, че за ПВЦ дограмата е по-добре въжето да е с кръгло сечение поради спецификата на профила. Дограмата е 5 профилна с двоен стъклопакет. Дайте съвет дали може да се използват старите плоски въжета или наистина е нужно да ги замена с такива с кръго сечение.
Stefan_62 - майстор
:? Никой ли не може да даде съвет :cry:
kalpev - специалист
Stefan_62, не мога да ти дам съвет като специалист, може би трябва да бъдеш търпелив докато се изкаже някой професионалист по дограми и профили.
От познати знам само, че им се е налагало да сменят плоските въжета с нови, защото се късат от атмосферните влияния. Така, че може би това за въжета с кръгло сечение е вярно и поради спецификата на профила, и за здравина.
Stefan_62 - майстор
kalpev написа:
От познати знам само, че им се е налагало да сменят плоските въжета с нови, защото се късат от атмосферните влияния. Така, че може би това за въжета с кръгло сечение е вярно и поради спецификата на профила, и за здравина.
Въжетата са в перфектно състояние, въпреки, че са на десетина години, но както писах по-горе желателно било заради профила на дограмата, но не разбирам от това и за това попитах. Не е проблем да ги сменя, но старите по ми харесват като визия :lol:
EDI - майстор
Ами, не можело.Мързи ги да пробият, по-лесно е само един отвор, от колкотода разширят.Нищо му няма на профила.Моите са плоски, сложиха ми ги хората и вече 8 години нищо им няма.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Ами, не можело.Мързи ги да пробият, по-лесно е само един отвор, от колкотода разширят.Нищо му няма на профила.Моите са плоски, сложиха ми ги хората и вече 8 години нищо им няма.
Благодаря "EDI" :drinkers: , проблемът е, че не майстора който ги сваля и ще ги поставя го иска, а от фирмата дето слагаха дограмата ми го казаха. Попитах защото ако трябва наистина да са с кръгло сечение да се подготвя с такива въжета преди да е дошъл майстора да ги поставя.
marmoz - специалист
Проблема е че новите табакери за ролетни щори са с кръгли въжета.Аз на пазара лентите от 2-3 години не съм виждал,така че то добре си ги смени .Няма какво да се подготвяш с въжета защото и табакерите дъдето се навиват са различни.Звънни на тоя дето ще ти ги монтира и питаи дали ще ти ги монтира както са сега /лента/ или с въжета и колко ще ти вземе за табакерите /цената я забравих че вземах преди 4-5 месеца / :)
П.П маи бяха към 10 лв от склада.....
Stefan_62 - майстор
marmoz написа:
Проблема е че новите табакери за ролетни щори са с кръгли въжета.Аз на пазара лентите от 2-3 години не съм виждал,така че то добре си ги смени .Няма какво да се подготвяш с въжета защото и табакерите дъдето се навиват са различни.Звънни на тоя дето ще ти ги монтира и питаи дали ще ти ги монтира както са сега /лента/ или с въжета и колко ще ти вземе за табакерите /цената я забравих че вземах преди 4-5 месеца / :)
П.П маи бяха към 10 лв от склада.....
Прав си, че новите са с кръгли въжета. Звънях му, но нещо не мога да се свържа за сега с него, но когато ги сваля каза, че ако се наложи да се сменат стрували около 10-на лева нови с табакерата. Явно ще трябва да се сменят, а и по-малко ще се дупче дограмата.

Тема "Измазване на PVC дограма и малко съвети от специалисти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: