Всички въпроси за вилата.
Valjo - напреднал
Външната чешма с корито си е хубава работа-студиш си бира, диня..
Моля кажете как да го отлея от мозайка?
shotik - майстор
Прави се калъп/кофраж/ ,ползва се и арматура за заздравяване ,особено ако има перила на страни.
Valjo - напреднал
Ясно е, че се прави кофраж с арматура...
Ако имаш опит, моля кажи как точно става (по конкретно дъното и сифона).
Кога и как се търка мозайката, за да се заличат ръбовете от кофража?
shotik - майстор
Преди няколко месеца мой приятел отлива мивка и му помагах,калъпа е правен от баща му преди около 30 г ,не съм се сетил да го снимам ,но след изсъхването и стягането на мивката ,кофража се е счупил.
Като ида пак при него ще го питам точно как беше и ще снимам готовото корито.
Valjo - напреднал
Ще ти бъда много благодарен ако изпратиш снимки.
Абе изглежда лесна работа - едно кофражче и готово...
Обаче си иска чалъм и майсторлък, за да стане като хората.
krasigogo - специалист
Като отливах моята мивка, бе точно кофраж с арматура според размера който ми пасна. За да стане по красиво след това шлайфах с камък /с ъглошлайфа - луда работа / и стана много добре. За дупка на сифона ползвах малка саксийка за цветя на жената /още съм жив /, стана идеално.
Според мен не е нужно да си строителен техник за да го направиш.
Успех.

ПП: Снимки от тогава нямам, а и едва ли някой има.
наистина е практично това но за 900 лева което си е много мога да предложа цялата от камак и да не е сголбка а далбана
професионал - специалист
Колега (каменоделец) , дай го малко по-тактично с рекламата - не се набивай в очи - направи така, че хората сами да те търсят, и тогава ще дойде успеха! От четири мнения, три са ти с цел реклама - получава се обратен ефект! Отвори своя тема, показвай сътворени от теб неща и ако хващат окото резултатът няма да закъснее! Нямам за цел да се заяждам - просто приятелски съвет! :partyman:

Тема "Как се отлива корито за външна чешма от мозайка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: