Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
estorm - специалист
Ок утре ще намеря такава.
estorm - специалист
Смених я но промяна няма. Освен да търся друго захранване за проба. Странно какво се скапа на изключен комп. Да разбирам ли че за пробата ми върши работа всяко захранване с 24 pin букса и 4 pin CPU букса ?
kalpev - специалист
Не мога да гадая какъв е проблема, но нещо ми се върти в главата като за проба. Можеш ли да занесеш компютъра в друга стая и да го включиш на друг контакт, за който си сигурен, че е на отделен кръг от сегашния? Нищо не губиш за пробата, все пак.
estorm - специалист
Пак е така .
Вече разглобих захранването, но видимо нищо конкретно. Единствено, ако има значение тъй като не намерих 6,3в 2200мкф кондензатори / 2 са такива от сменените/ съм сложил 10в 2200мкф. Но работеше нормално.
Ще потърся друго захр. за проба ако ли не в сервиза,че ми се изчерпаха възможностите :-D
batkotony - специалист
Със сигурност пробвай с друго захранване,симптомите говорят точно за повреда в този блок.Ако успееш по някакъв начин да подкараш това захранване премери 5-те и 12-те волта дали са толкова(на молекса,който захранва харда да речем мериш между черна и жълта и между черна и червена).
ArturDent - Почти Безобиден
Човече, малко прескачам по темата, но мисля че още в началото те посъветвах да пробваш с външно захранване.
В момента ти НЕ ЗНАЕШ дали проблема е в захранването или в компа.
cvetanmu - специалист
:) Аз бих пробвал захранването дали е редовно без да е включено в компа.
По този начин поне ще имаш ориентир къде да си търсиш проблема.
За да го пуснеш свържи зеления кабел - пин 14,с някой от черните и ако тръгне замери напреженията.
Трябвало е да смениш всички електролити в захранването ( без двата кондензатора на входа ) - след, като има 3 издути то и другите не са в по - цветущо състояние.
estorm - специалист
cvetanmu написа:
:) Аз бих пробвал захранването дали е редовно без да е включено в компа.
По този начин поне ще имаш ориентир къде да си търсиш проблема.
За да го пуснеш свържи зеления кабел - пин 14,с някой от черните и ако тръгне замери напреженията.
Трябвало е да смениш всички електролити в захранването ( без двата кондензатора на входа ) - след, като има 3 издути то и другите не са в по - цветущо състояние.
Да точно това се чудех как да го пусна извън компа. Благодаря много за помоща.
Бих сменил всички електролити, но в момента само гледах да закърпя нещата. Вътре е толкова наблъскано и оригиналните са с много по малък диаметър от тези дето намерих в магазина. Та сега съм импровизирал някакси.
Бих пробвал както ме съветват хората с друго захранване, но просто нямам откъде да взема каквото и да е.
А в сервиза да ида то е най лесно, но тогава нито научаваме нещо нито има смисъл от форумите :)
estorm - специалист
Здравейте ! Окъсих зелената с маса и на захранването се появиха съответните напрежения. 5 и 12 освен на голямата 24 пинова където не ми е ясно дали навсякъде има нужното напрежение. Някой може ли да ме ориентира откъде да разбера какви следва да са показанията по нея ?
Тъй като утре е неделя и си нямам друга работа бих се заел с проверка. За понеделник разбрах къде има такива захранвания втора употреба ще си взема ако това куца. Ако моето работи какво му е станало тогава на изкл. от мрежата комп идея нямам.

Тема "Проблем с компа NEC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: