• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
princebg - напреднал
bdimov написа:
Здравейте колеги.
Някой може ли да даде съвет откъде да намеря CamBam ( без Бета версия, защото при мен прави много номера ) в пакет с лиценз код, крак , или каквото е необходимо за инсталирането и. Търсих разбира се в нет-а но Английския не ми е силната страна и нещо немога да се оправя.

П.С. Иначе машинката е подкарах преди 1-2 дни. Изкопах с нея няколко кръгчета и букви и засега съммного доволен от резултата. Дано и занапред да е така, защото тепърва ще откривам и разбирам възможностите и. :supz:
http://1337x.org/torrent/366468/0/
Ако избереш БГ език при първоначалното пускане ще си свали и ще е на български.
MrMurdjo - майстор
КамБам няма други освен бета версии. Още е в стадий на разработка.
princebg - напреднал
MrMurdjo написа:
КамБам няма други освен бета версии. Още е в стадий на разработка.
Това бета ли е?

Код: Избери всички

CamBam plus [0.9] Rel 8L
Авторско право © 2011 HexRay Ltd

CamBam.CAD : 0.9.4339.27540
CamBam : 0.9.4339.27541
Изграждане Дата : 18.11.2011 г. 15:18:00 ч.
Рамковата Версия : 2.0.50727.4927
Лицензиран да

New CamBam plus - Version 0.9.8L

After an extended developement and testing period, 0.9.8L is now the latest stable release. This version has many new and welcome features.
princebg - напреднал
За невежи като мен - софтуер за тест на стъпкови мотори.

Прикачен файл

Step.rar
(193.66 KиБ) Свален 249 пъти
STEPER - специалист
Здравейте,
По този линк - viewtopic.php?f=18&t=8418&start=3560
колегата princebg предостави възможността да се възползваме от ArtCam 2010.
Някой успял ли е да инсталира програмата и ако ДА,може ли да сподели впечатленията си от нея?
Приемам,че никой няма проблеми със софтуера и всички са на Ти с него /освен мен :-D наистина/
защото нищо не се коментира по този въпрос и интереса към тази неразделна част от темата CNC
е почти нулев.
Искам да попитам колегите съфорумци , кой,какъв софтуер/-ни продукти/ използват, за да подготвят проектите си
преди да ги качат на машината? Нека това да бъде една малка анкета която би била полезна и за всеки новодошъл тук.
Поздрави
STEPER - специалист
princebg написа:
П.С. Иначе машинката е подкарах преди 1-2 дни. Изкопах с нея няколко кръгчета и букви и засега съммного доволен от резултата. Дано и занапред да е така, защото тепърва ще откривам и разбирам възможностите и. :supz:
princebg,
Би ли качил някакви фотоси на изделието?
PS:Но не в тази тема разбира се :wink:
princebg - напреднал
STEPER написа:
princebg написа:
princebg,
Би ли качил някакви фотоси на изделието?
PS:Но не в тази тема разбира се :wink:
Няма как да покажа ,ако искате мога да ви пратя снимки на елементите(всички необходими без фрезовачния елемент)Цитираното не е мое,дори изказа не е в мой стил,явно нещо сте сгрешили,аз до вчера ви питах за електрониката... .Преди време бях събрал всичко за CNC,но с подръчни материали и така не го осъществих.

Аз използвам пост скриптум(от латински)P.S.
Колега степер, намерих фразата която сте цитирали и това е което съм предоставил по долу,на този човек предложих софтуер който не е бета версия и нямам нищо общо с неговото копане.Държа да ми се извините (независимо квалитета Ви във форума)пред колегите.Смятам ,че целите злепоставянето ми което не съм предизвикал с нищо.

bdimov wrote:
Здравейте колеги. 
Някой може ли да даде съвет откъде да намеря CamBam ( без Бета версия, защото при мен прави много номера ) в пакет с лиценз код, крак , или каквото е необходимо за инсталирането и. Търсих разбира се в нет-а но Английския не ми е силната страна и нещо немога да се оправя. 

П.С. Иначе машинката е подкарах преди 1-2 дни. Изкопах с нея няколко кръгчета и букви и засега съммного доволен от резултата. Дано и занапред да е така, защото тепърва ще откривам и разбирам възможностите и.
Последна промяна от princebg на пет ное 02, 2012 11:31 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
Разбира се,че ще се извиня и,
Моля да бъда извинен,грешката е моя и в бързината не съм догледал,че изказването е на bdimov.
А тука сте в грешка,ако смятате,че целя да Ви злепоставям с искането да покажете някакви снимки на машината.
За това проблема си е Ваш.Просто исках да видя още една направена машина в действие в което няма нищо лошо.
Същото желание отправям и към колегата bdimov за който съм убеден,че ще прочете поста и не смятам,че ще реагира с
обида тъй като няма нишо обидно в това.Тук във форума всеки пита или иска нещо/помощ,съвети и т.н./.
Погледнете подписа ми отдолу и се надявам да разберете що е то ВЗАИМОПОМОЩ.
Поздрави
princebg - напреднал
Ок!Повече приказки не са нужни.Надявам се в скоро време да покажа и моята.Всичко зависи от стругарите и от фрезистите.Относно моторите ми помогнахте изключително много.Сега чакам отговор от Дряново,поискаха ми снимки на неработещият драйвер които изпратих.
otico - напреднал
И да се върнем на въпроса :) , аз изтеглех ArtCam 2010 от линка предоставен от princebg, но не успях да я подкарам. Даваше ми някаква грешка и изобщо не тръгваше. Може проблема да е в мен, не ме бива много по тези неща.

Както и да е, преди бях подкарал АrtCam 2009 (изгоря ми харда на компютъра, за това е в минало време). Не съм я ползвал много, но общите ми впечатления са, че има много полезни инструменти за правене на триизмерни релефи от картинки и векторни изображения (пробвах едно две неща с дремел във фбран или депрон ставаха прилично). С две думи много полезна за гравиране и изработване на релефи. За играждане на цели 3D модели обаче, ми се струва тромава и не особено интуитивна.

Другата CAM програма която аз ползвам е SolidCam, която е добавка към SolidWoeks. За мен тя е много по интуитивна (заради близките ми срещи със SolidWorks) и най – важното e, че мога да ползвам вече изработени на Solid Works 3D модели.

Подкарването и на двете програми обаче беше предизвикателство. За artcam 2009 линкове за сваляне и много подробно описани има в началото на темата ”CNC машина гравьор”:

viewtopic.php?f=18&t=8418&start=1280

За SoliCam, обаче нямах никаква информация и там голям зор. От три различни инсталации на Solid Works тръгна само на една и то с някакви допълнителни драйвери, неясно как точно, а тези дни ще ми се наложи да повторя подвига.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: