Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте :) имам въпрос може ли котел на пелети да се монтира вътре в някоя от стаите на къщата и удачно ли е или е по добре във външно помещение? Притеснява ме пушека. Някои правил ли е такъв монтаж и ако да моля за съвети :) в сутерена на моята къща има помещение което е преходно не се ползва за нищо но от него се влиза в стая която се ползва :) пушат ли много котлите на пелети???
filmatoplo - майстор
Зависи от котела , има и такива които могат да се монтират в нормална стая :wink: .За пелетна камина мислил ли си .
naskov - майстор
За котел си трябва въздух и комин
idunno - специалист
И як гръб, щото все си има гърбене :-D.
joro_vn - специалист
naskov написа:
То и за пелетна камина си трябва въздух и комин, тя камината практически е котле със стъкло.
naskov написа:
комин имам но е от старите не сам гледал широчината предполагам че е около 15см имало е стара печка на дърва и въглища там.
filmatoplo написа:
Зависи от котела , има и такива които могат да се монтират в нормална стая :wink: .За пелетна камина мислил ли си .
мисля да може и камина зависи от цената на мен ми трябват 32кв. Съседа ми в същото салонче да го наречем е инсталирал котел на въглища, но не е добре има си дим. Мен ме интересува основно дима чух 4е пелетните котли или камини отделят съвсем малко бял дим.
LazarGanev - "Велик майстор"
impiantista написа:
мисля да може и камина зависи от цената на мен ми трябват 32кв.
Бас държа, че не ти трябва толкова! Какво отопляваш?
LazarGanev написа:
impiantista написа:
мисля да може и камина зависи от цената на мен ми трябват 32кв.
Бас държа, че не ти трябва толкова! Какво отопляваш?
3 спални, кухня, хол, 2 бани, 2 коридорчета, вътрешно стълбище всичко около 170кв
LazarGanev - "Велик майстор"
А кой ти каза, че имаш нужда от 32кВт горелка?

Тема "котел на пелети къде може да се монтира????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: