Здравейте всички!
Нема да се представям
Регнах се отново, щото имах няколко въпроса в сфери на дейност в които сега прохождам. Докато чаках одобрение за регистрацията, успях да намеря отговори в стари теми и раздели .... измежду тонове спам...... ма не съм си загубил навика за ориентиране из плявата, та си свърших работа на 70%.
Четох много из нета, повечето повърхностно, за това което ми трябва, но нищо не намерих като идея от практически опит.....а на авторите на статии със съкращенията и буквичките пред имената отдавна не вярвам.
Защо пиша?
Накратко ще изложа случая:
У наше село хората имат адета есенно време да режат лозето и заравят оставените пръчки със пръст,
като оставят колкото трябва + 1 резервна. Доводите са, че постоянно идва отнякъде някаква мръзлица и скапва всичко. Спомням си преди години не рязаха лозето баща ми и дядо ми и всичко отиде на кино.
Досега не съм се интересувал и извършвал тази дейност, основно бях консуматор, ма от тая година всичко легна на мен....и след 2-3 кубика пръст прехвърлени на лопата, заявих, че тва упражнение ми е първо и последно.
Та да питам:
Има ли устойчиви на студ сортове винено грозде?
Трябва ли на всяка цена главината на лозата да е наравно със земята? Все си мисля, че ако е на метър височина и оттам тръгне главината, ще се пропуснат най-ниските температури стелещи се по земята.
Същите въпроси са ми и за лози за асмалък, щото тая година всичко замина. Има ли студоустойчив сорт за асма. Бяло или червено няма значение.
Благодаря предварително!.....и поздрави още веднъж на всички
Нема да се представям

Регнах се отново, щото имах няколко въпроса в сфери на дейност в които сега прохождам. Докато чаках одобрение за регистрацията, успях да намеря отговори в стари теми и раздели .... измежду тонове спам...... ма не съм си загубил навика за ориентиране из плявата, та си свърших работа на 70%.
Четох много из нета, повечето повърхностно, за това което ми трябва, но нищо не намерих като идея от практически опит.....а на авторите на статии със съкращенията и буквичките пред имената отдавна не вярвам.
Защо пиша?
Накратко ще изложа случая:
У наше село хората имат адета есенно време да режат лозето и заравят оставените пръчки със пръст,
като оставят колкото трябва + 1 резервна. Доводите са, че постоянно идва отнякъде някаква мръзлица и скапва всичко. Спомням си преди години не рязаха лозето баща ми и дядо ми и всичко отиде на кино.
Досега не съм се интересувал и извършвал тази дейност, основно бях консуматор, ма от тая година всичко легна на мен....и след 2-3 кубика пръст прехвърлени на лопата, заявих, че тва упражнение ми е първо и последно.
Та да питам:
Има ли устойчиви на студ сортове винено грозде?
Трябва ли на всяка цена главината на лозата да е наравно със земята? Все си мисля, че ако е на метър височина и оттам тръгне главината, ще се пропуснат най-ниските температури стелещи се по земята.
Същите въпроси са ми и за лози за асмалък, щото тая година всичко замина. Има ли студоустойчив сорт за асма. Бяло или червено няма значение.
Благодаря предварително!.....и поздрави още веднъж на всички
