• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lordvlad - напреднал
Турските пелети който ги купих от Перник, които са иглолистни и широколистни са добри. Не правят шлака и отделят сравнително малко пепел. Лесно се палят и горят със светъл пламак. Но ми се струва, че са по-малко калорични от разлошките на Проджето, които ползвах миналата година.

С две думу, Доволен съм!!!
filmatoplo - майстор
Чух че Ерато правят горелка за дървесен чипс , не знам чипса дали ще е по евтин :? след като поне по лесно се произвежда от пелетите .
adi_muc - напреднал
sensi написа:
Вярно, че темата се разводни и е за друг раздел. Кажете от къде взимате пелети. Производители и търговци полудяха. Вече няма пелети под 400 лв. Не ми се мисли какво ще бъде зимата.
Здравейте - писано ми е да не се отоплявам тази зима с пелети(няколко горелки пробвах и нестават за моето котле)нямам пари за ново и затова ще се върна към въглищата и дървата.........за голямо съжаление :sad: но имам пълен склад с пелети около 6.5 тона пелетите са отлични - 6мм и са 90% бук и 10% чам ако някой има интерес да ми пише или да звънне на 0888388024 живея в сл.Бистрица давам ги за 380лв. на тон
filmatoplo - майстор
Само след месец ще са със 100 лв нагоре за тон .
adi_muc - напреднал
filmatoplo написа:
Само след месец ще са със 100 лв нагоре за тон .
Съгласен съм но на мен ми трябва помещението за да заредя с въглища и дърва
de_marco - напреднал
sensi написа:
Вярно, че темата се разводни и е за друг раздел. Кажете от къде взимате пелети. Производители и търговци полудяха. Вече няма пелети под 400 лв. Не ми се мисли какво ще бъде зимата.
Малко цени:
- 400 лв/т. на Екотекника гр. Свищов.
- 380 лв/т. на Национал 7 с. Скравена (не съм сигурен Национала продават ли на свободния пазар или всичко изнасят- инфото за тях е от преди 20 дни).
filmatoplo - майстор
Търся най подходящите пелети за пелетна горелка ИВГ Ватерланд , цена без значение , за проба няколко чувала. :) .
velas - специалист
Издайте някой читав продавач на пелети за Варна...В Корона М имат няколко вида на цена ~450лв/т без ДДС. В Ото систем имат малко румънски, които продават на 8лв за торба 15кг (533лв/т)...

Апропо, имам хубави брикети. Заменям брикети за пелети (1 тон за 400 кила). :)
digitalpr - специалист
sensi написа:
Здравейте колеги, запалихме горелките и дойде времето да видим кой какви пелети е купил. Споделете какви пелети сте купили и дали са читави. Аз купих от един производител в с. Елшица и като гледам има доста шлака, но не ми пречи да почиствам пепелника всеки ден.
Мога да споделя - за една седмица съм изразходвал 10-11 чувала пелети при 20 градуса дневна и 18 нощна стайна температура за 150кв.м. отопляема площ. Няма налепи по котела или горелката, има суха пепел, която пада лесно. Пелетите са от Скравена.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: