Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
angelfilev - специалист
Прикачен файл:
2012-10-27_223515.jpg
2012-10-27_223515.jpg (57.69 KиБ) Видяна 1922 пъти
Прикачен файл:
2012-10-27_223429.jpg
2012-10-27_223429.jpg (93.73 KиБ) Видяна 1922 пъти
Ябълката обикновено ражда, но плодовете ми изглеждат странно. Много са различни по големина, някои имат тъмни вдлъбнати петна. Нормално ли е за този сорт?
Тъй като съм начинаещ градинар моля за мнение, мога ли да направя нещо. Досега не съм правил нищо, освен прореждане на клони.
iivanov - майстор
Струпясване ми се вижда.Доста разпространено гъбно заболяване,но не фатално.Има доста фунгициди за борба с него,но и превенцията е важна.Като за начало след листопад събери и изгори листата.
докера - специалист
Тази година ябълките масово дават много плод , но май и масово са болни . Във варненско от много хора чувам оплаквания , че ябълките капят и са червиви или загнили около дръжката, въпреки третирането.
angelfilev - специалист
Благодаря за мненията! Ще се погрижа и се надявам догодина да се похваля с по-добър резултат.
alsted - майстор
Споделям мнението, че годината не беше никак добра. При мен е същата история. Пръскал съм както винаги - пред- и следцъфтежно. 95% червиви.
iivanov - майстор
Напротив,годината за плодовете бе много до ра.Наистина популацията на гадини бе много голяма,но това се контролира със стриктни пръскания по схема.Няколко пъти през сезона закъснях с по няколко дни и резултата бе пресни вгризвания.Заболяванията също бяха овладени и съм нямал неприятности.Имам известни загуби(ябълка)от горчиви петна,но това заболяване е следствие от дисбаланс на минерали и подлежи на коректив.Да даде Господ и другата година да е такава!

Тема "Болна ли е ябълката?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: