• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравеите доиде време и аз да питам,значи монтирах си вътрешно тяло от 12 ка осака и въпроса ми е до каква температура на водата може да работи нормално без да започне да се разтапят пластмасите на тялото?
batkotony - специалист
Ще монтирам едно вътрешно тяло от един инвертор в хола.Ситуацията при него е следната-пускам го,работи около минута и се самоизключва.Като му подам топло от системата дали ще спре да изключва или не е само това проблема?Има ли начин да се заобиколи "желанието" му да търси външното тяло?Ще ми се да ползвам дистанционното... :?
batkotony - специалист
Реших казуса с димер и термореле.Сега дойде време за монтаж и трябва да се запоят накрайници за тръбичките.Какви е най-добре да се монтират?
batkotony - специалист
Като не ми казвате аз си взех два месингови прехода от 3/8 към 1/2 и ги запоих към тръбичките и тетака...
Смених тънката тръбичка с 12-ка и сега вече се топля... :-D
yancho_lud - специалист
И аз да попитам нещо. Попаднаха ми 6 вътрешни тела от климатици 24-ки и мисля да си заменя час от радиаторите с тях но.... гледам тука на всички снимки телата са сложени на височината на радиаторите под прозорците, а аз искам да си ги монтирам горе до тавана както се монтират климатиците, проблем ли ще е ако се монтират така? Разширителя ми е горе на втория етаж, но там е само фитнес и мисля да си оставя радиатора.
jinio - специалист
Здравейте на всички! Искам да попитам нещичко хората които са специалисти областа на електрониката! Имам в една от стаите (хол 32м2) вътрешно тяло от климатик 18 миналата зима го пробвах работи идеално дори перфектно, извадил съм му елетрониката и съм вързал вентилатора директно през един регулатор за осветление, който съм закачил отстрани на тялото за да може да се регулира. Въпросите са ми следните: 1. Можели някой да каже или да даде схема как да ползваме платката и датчиците, в смисал такъв че като достигне желаната температура да изключва? 2. Тъй като мисля и в другите стаи да слагам тела, вместо на всяко едно да купувам и да слагам терморегулатори, да пусна един кабел който да минава през всички тела и да отива в помпата така че терморелето което включва помпата ще включва и телата, а и по този начин може да се ползва и ЮПСа?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам какво можеш да ползваш от платката, но един стаен термостат за 20-30лв може да ти управлява помпата, а на всеки конвектор трябва да има контактен термостат (пак за същите пари), който да изключва вентилатора да не духа като е студена питата. А какъв е котела? Ако е на дърва и въглища помпата можеш да я спираш единствено по температура на водата, нали знаеш?
batkotony - специалист
И аз минах по този път и достигнах до извода,че на всяко тяло трябва да има контактен термостат (термореле),което да включва и изключва съответния вентилатор.По този начин се получава автоматизиране на отоплението в съответното помещение и се избягва преохлаждането на питата.Аз също мислех да използвам термостата на помпата,но се отказах,защото по този начин не мога да контролирам преохлаждането на тялото,а също така ако ползвам ЮПС-а много бързо ще му дръпна заряда от батерията,а това не е в ничий интерес... :)
kuuuuuul - майстор
yancho_lud написа:
И аз да попитам нещо. Попаднаха ми 6 вътрешни тела от климатици 24-ки и мисля да си заменя час от радиаторите с тях но.... гледам тука на всички снимки телата са сложени на височината на радиаторите под прозорците, а аз искам да си ги монтирам горе до тавана както се монтират климатиците, проблем ли ще е ако се монтират така? Разширителя ми е горе на втория етаж, но там е само фитнес и мисля да си оставя радиатора.
Щом са под РС няма да имаш проблем стига да можеш да прекараш тръбите до телата без жена ти да мрънка :lol:24-ките са доста големи и ще трябват по големи тръби за свързване.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: