• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
здравейте имам индукционен котлон и искам да го ползвам но да дам 60-80 лева за една тенджера малко нереално
Въпроса ми е има ли начин да се махни тази част която предполагам затваря някаква верига под въздействието на магнитното поле от тенджерата и котлона да работи с всички обикновени тенджери?
valio2007 - специалист
Приготви си парите за тенджера. И не го отваряй! Явно е , че нямаш необходимите познания.
nv952 - майстор
valio2007 написа:
Приготви си парите за тенджера. И не го отваряй! Явно е , че нямаш необходимите познания.
ХА ХА никъде не съм писал,че аз ще го отварям.
Той принципа му на действие на това се основава. Може да се направи/ купи приставка, която всъщност представлява метална плоча, с диаметър на котлона, а върху нея се слага обикновената тенджера. Друг е въпросът, че става доста неудобно за готвене, ама за експеримента става!
shadow__01 - майстор
nv952 написа:
ХА ХА никъде не съм писал,че аз ще го отварям.
Няма значение. Както знаеш индукционните котлони работят само с специални тенджери. Не давай да ти базикат котлона. Изглежда хубав, жалко ще е да не става за нищо след опит за "преправяне".
nv952 - майстор
оказа се че нищо няма да купувам просто работи и със стари от българските от преди 30 години работи перфектно просто акъл да имаш май материала е алпака така че благодаря за мненията
marmoz - специалист
"Тоя котлонец като го гледам само требва металец у тенжерето да има и ще си работи перфектно" :-D
fikata - майстор
Абе какво разбирате под специални тенджери?
Съдът трябва да е предназначен на индукционни плотове. Той трябва да е от:

● стомана (без неръждаема стомана)

● желязо

● емайлиран със смес от стомана

● алуминий с феромагнитно дъна.
Съдове които не са подходящи:

● керамични

● от термоустойчиво стъкло;

● медни

● алуминиеви

● с изпъкнало или грапаво дъно

Съдове, които се привличат от магнит са съвместими с индукционните котлони.
fox_vt - майстор
Всъщност фика прав си но има индукционни котлони които работят и със мед и алуминий вярно пада има ефективността но работят,ама цената не е малка.Иначе съм с индукционен от няколко години и след ремонта на кухнята не исках и да чуя за обикновен керамичен плот и си оставих индукционния,ама то и навремето като питаш някъде за такъв котлон все едно питаш за разписанието на совалката :lol: :lol:
tehribo - специалист
абе такъв котлон (може би с тенджера :-D ) дали няма да става за подгряване на лагери :)

http://www.grainger.com/Grainger/BESSEY ... Pid=search вместо това например
  • 1
  • 2

Тема "Индукционен котлон преправяне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: