Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
estorm - специалист
Много бърз и точен за което много благодаря. Веднага проверих всичко съвпада по таблицата. Което предполагам ме праща в нова одисея :-D
Е сега вече ще хвърляме боб докато отвори сервиза в понеделник :-D
cvetanmu - специалист
Провери по дъното да не си разместил нещо при първото сваляне на захранването - видео карта, рам памет.
estorm - специалист
Тръгна НО има нещо много нередно. Първо увисваше веднага ни картина ни дявол. Изключвам чрез задържане на стартовия бутон.
После включвам и вентилатора който обикновено тръгва на високи обороти в първите 3 сек сега оставаше постоянно така а системата в незнайно състояние. Изкл пак принудително.
3 ,4 и 5 опит. Тръгва да зарежда но донякъде с логото на уйндоус после изчезва картината и никакво действие.
Вадих отвреме навреме двете рам памети.
На 8 ли 10 опит зареди все едно нищо не е било.
Сега го пробвам всичко е 6 мамка му
Всъщност по него няма почти нищо навързано освен сд ром 1 хард и две усб за клавиатура и мишка безжични. Видеото е на дъното.
И го ползвам само за филми защото той е вързан с ТВ .
А цяла седмица без филми взех да се :x
cvetanmu - специалист
:) Огледай и дънната платка дали няма някой надут кондензатор.
estorm - специалист
Утре ще стане ясно. Днес ме върнаха от два сервиза, но в единия поне се намери такова захранване.
estorm - специалист
Все пак май е захранването. В сервиза с тяхното тръгна от раз. Проблема е че купя ли го връщане няма и е втора употреба. А се чудя да не почнат после магариите както с моето ако сте прави и е дъното. И цената му е 35лв какво ме съветвате?
cvetanmu - специалист
А с твоето прави ли проблеми в момента ?
MamaMy - майстор
Все си мисля, че за ремонта на твоето едва ли биха ти искали повече от 20 лв, но нали искаш сам, та излиза доста по скъпо някой път. То едно е направи сам, а съвсем друго поправи сам. :?
estorm - специалист
MamaMy аз вече казах, че ми е лесно в сервиза. Още по лесно ми е и да си прехвърлям ТВто на единия лаптоп за филми. Не споменах обаче, че имам под ръка сервизно оборудване и че познанията ми куцат, но все пак не са ми първи срещи с електрониката. И в ръцете съм сръчен та затова не бързам да се откажа. Там където ми предлагат захранването за 35лв имат цял компютър за 45 дето ще върши същото за което ползвам този който спасявам :-D
Значи извинявам се на всеки на който му се струва, че му губя времето, но аз дотук разбрах неща които нямаше да разбера ако бях отишъл директно в сервиза или изхвърлил компа на боклука, нали ? Та като ви питах дали да взема захранване в неизвестно състояние / ето този комп няма и година и какво стана а се ползва по 4часа седмично / аз се чудех дали да не продължим с ваша помощ разбира се да намерим и оправим това нещо.
Разглобих го и смятам да сменя всички кондензатори, но този път с по точни и качествени.

Тема "Проблем с компа NEC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: