• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gnus - специалист
Той не държи да не го бие ток, а иска да лъже електромера.
diss - специалист
Колега profesionalist_wood като ти прочетох подписа и в американския форум биха ти казали същото като и в българския. :lol:

С какво ще намаляваш напрежението на от 220 на 12 волта??? "Бая" трансформатор трябва да е, за да захраниш всичките си ел. уреди. Шанса да намериш такъв и да си го закупиш клони към 0.
Още повече, че поради собствените загуби, не ще си на далавера ами даже ще си вътрешно. За инсталацията и кабелите излишно да се говори.

А относно това да пуснеш 12V на електромер за 220-230V :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
fox_vt - майстор
Абе той нашия човек иска да плаща по малко ток от известно време на там го влече.Ще ти кажа начините да стане това легално и не толкова-крадеш от комшията,плащаш на някой да ти бутне ел мера,купуваш си фотоволтаик поне 10 кв,правиш си вятърна турбина и се молиш за вятър,водна турбина и си намираш ручейче,или спираш да използваш ток и минаваш на свещи и въглища.Има още доста варианти ама тва е в общи линии :lol: :lol:
gogo7777 - майстор
А и имам идея да шунтирам нулата и да я вържа за водопровод,а уредите да работят само на фаза през разклонител,знам че не е безопасно но да опитам Така правели братята сигани за да върти по-бавно електромера
Само трябва по-често да препикаваш мястото където водопровода влиза в земята :-D , както правят "братята сигани" , щото там е лабава връзката и ще се губи мощност. :-D
miroton - майстор
Това с препикаването е опасно щото могат да ти гръмнат топките :-D
hidrazin - майстор
Така правели братята сигани за да върти по-бавно електромера
Вярно е че върти по-бавно. Ама и по-малко ги топли братята ти сигани. Колкото по-бавно върти,
толкова по им е студено.
Та вземи кажи на братята си, че "Файда йок" !!!
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за елeктрически уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: