• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Както си личи от името му нагряването е на принципа на индукцията. Ако го сложиш в тенджера
ще трябва да чакаш самата тя да да се загрее и да предаде температурата на лагера. :-D
Самата стена на тенджерата ще играе роля на екран и няма да се нагрява директно лагера.
Някои от тези котлони си имат особености - искат си определен диаметър на сложения съд и хич
не обичат много малки съдове. Поне имам някакви такива спомени.
:partyman:
fox_vt - майстор
Така е ако съда или нещото върху него е по малко от вътрешния кръг котлона просто не се включва,това е защита да не си жигосаш ръката с някой нож или вилица забравени на котлона.
kabel96 - специалист
Отваряш и махаш защитата за малки неща или купуваш котлон без такава и слагаш директно лагерите не ти трябва тенджера.Само как ще следиш 80 градуса не знам.Може да му сложиш и пир термометър и ще стане автоматично.
fikata - майстор
tehribo
Защо не си ползваш старата изпитана класическа технология за загряване на лагерите преди монтаж в маслена баня загрята с помощта на индукционен котлон,ако държиш да ползваш такъв?
tehribo - специалист
fikata написа:
tehribo
старата изпитана класическа технология за загряване на лагерите преди монтаж в маслена баня загрята с помощта на индукционен котлон,ако държиш да ползваш такъв?
"старата" и "индукционен котлон" не са ли взаимоизключващи се?

Сори за невежеството, ама си мислех, че тея индукционни котлони са някаква нова технология :?

Иначе при нас в сервиза, когато има нужда се загряват с една машинка като тази от линка, за която знам че струва една кошница пари и шефа постоянно повтаря колко трябва да се пази.
tehribo - специалист
опс, не съм ти прочел внимателно въпроса :)

Не знам защо не я ползват вече. Греста, която ползваме и тя е много скъпа и да не се пресече с маслото ...предполагам, че е свързано с това :?

гадая само... :)
velas - специалист
fikata написа:
Съдове, които се привличат от магнит са съвместими с индукционните котлони.
И аз така си мислих, но не е вярно...личен опит! :wink:
fox_vt написа:
Така е ако съда или нещото върху него е по малко от вътрешния кръг котлона просто не се включва,това е защита да не си жигосаш ръката с някой нож или вилица забравени на котлона.
Правил съм си експерименти с това. Котлона(ф18) НЕ тръгва когато целия е покрит с вилици, лъжици, ножове (явно защото не ги "хваща" индукцията), но без проблеми работи с джезве ф8. Догато работи с джезвето съм слагал до него на котлона парче шина...не се загрява...не знам защо...все пак е желязо :) Явно е много умен котлона.

@nv952

Има и читави тенджери за индукционен плот по 25-30лв. Гледай да има щампа за съвместимост, но задължително си прави и уговорката с продавача, че ако не стане за плота ти, ще я върнеш.
  • 1
  • 2

Тема "Индукционен котлон преправяне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: